Nathalies weg naar haar droombaan

  • 5 aug. 2020 14:19

Wij willen ervoor zorgen dat mensen werk van betekenis kunnen blijven doen. En aansluiting houden op de arbeidsmarkt. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten daarbij te helpen. Daarom bieden wij 1000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zitten, trainingen aan die hen helpen in de omscholing naar functies waar langdurig meer werk te doen is in de 1,5 meter samenleving.
We vertellen je graag hoe onze flexkrachten deze trainingen hebben ervaren. 

Een nieuw begin in een andere stad

Nathalie is al bijna 10 jaar parttime Postbezorgster en is vorig jaar verhuisd naar Hilversum. Daar kan ze nog steeds als Postbezorgster werken, wat ze heerlijk werk vindt vanwege het lekker buiten zijn en de vrijheid qua tijden indelen. Ze geniet van de praatjes met mensen die haar aanspreken op straat. Maar ze wil naast haar baan als Postbezorgster nog wat extra werk gaan doen. Daarom schrijft ze zich in bij Olympia, bij Carolien van vestiging Olympia Hilversum. Carolien gaat met haar het gesprek van betekenis aan. 

Door haar broer ontdekte Nathalie wat haar droombaan is

Ze bespreken de mogelijkheden en de passie van Nathalie. Uit het gesprek komt de droom van Nathalie naar voren. Ze wil graag mensen met een beperking rondrijden naar scholen en dagbesteding. Daarom is ze bezig haar rijbewijs te halen. Deze droom komt voort uit het feit dat haar broer een beperking heeft en naar verschillende scholen gereden moet worden. Nathalie ziet hoe dat gaat en vindt de sfeer en de voldoening van dat werk heel fijn. Het past goed bij wie ze is, een echt mensen-mens dat zich graag inzet voor anderen. Maar ze heeft nog even te gaan voordat ze haar rijbewijs haalt. Dus bespreken we de andere mogelijkheden die goed bij haar passen. Een baan in de thuiszorg past ook goed bij haar. We regelen deze nieuwe uitdaging. Nathalie start vol enthousiasme.

Zekerheid weg door corona crisis

Dan ontdekt Nathalie dat ze het eigenlijk toch niet prettig vindt in de thuiszorg. Ze voelt zich teveel in andermans privé-situatie betrokken. En dat voelt niet fijn voor haar en ze stopt. Na een gesprek met Carolien wordt er een nieuwe match gemaakt op onder andere bedrijfscultuur en de veelzijdigheid van de functie. Nathalie gaat enthousiast aan de slag als magazijnmedewerker bij een gezellig bedrijf dat speciale kattenbakken en attributen maakt.

Ze werkt daar een half jaar met veel plezier totdat de corona crisis toeslaat. Het wordt stiller in het magazijn en Nathalies werk stopt. Nathalies teleurstelling is groot. Haar wens om bij dit bedrijf te blijven en de vastigheid ziet ze in rook opvliegen. Ze kan terugkomen op oproepbasis, maar dat wil Nathalie niet. Ze stort zich vol op ander werk zoeken dat haar meer zekerheid biedt. De logistieke sector vindt ze nog steeds erg leuk.

1000 trainingen biedt haar verbreding van haar logistieke kennis en taken

Nathalie ziet onze 1000 trainingen actie voorbij komen. Dan ontvangt ze een mail van Carolien met de vraag of ze mee wil doen aan de trainingen. Die kans grijpt Nathalie aan en ze gaat voor de training Logistiek medewerker. Ze wil haar kennis verbreden. Ze hoopt door de training straks nog meer taken op te mogen pakken dan die ze in het magazijn mocht doen. Glansrijk haalt ze haar certificaat.

Toewerken naar haar werk van betekenis

Nathalie wil voor nu graag weer een baan in de logistiek, we zijn druk bezig met de juiste match maken voor haar. Maar haar uiteindelijke werk van betekenis ligt, zoals gezegd, ergens anders. Ze is bezig haar rijbewijs te halen, zodat deze wens dichterbij komt. We willen Nathalie vanuit Olympia graag ondersteunen om deze mooie droom te bereiken. Want wat Nathalie doet, doet ertoe.

Lees hier meer over onze 1000 trainingen actie. 


Thema's
Gerelateerde artikelen