Vanuit een uitkering naar werk

Over Olympia Werkvertrouwen

Olympia Werkvertrouwen helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt: mensen die door omstandigheden lastig aan het werk kunnen komen. Bij ons is iedereen welkom. Met elk verhaal, met elke achtergrond. Jij dus ook.

Wij kijken naar wat je kan, waar je talent voor hebt en naar wat je leuk vindt. We kijken waarin jij je kan ontwikkelen. En dan zorgen we dat je op een plek terechtkomt waar je het beste uit jezelf kan halen. Betekenisvol werk noemen we dat. Per jaar helpen we meer dan 2.000 mensen zoals jij aan betekenisvol werk, werk dat ertoe doet.

Waarom werken via een uitzendbureau?

Zie hieronder de meest gestelde vragen over werken via een uitzendbureau als je een uitkering ontvangt:

Is een uitzendbaan altijd tijdelijk?

Nee, een uitzendbaan is zeker niet altijd tijdelijk of van korte duur. Er zijn veel flexkrachten die langdurig in dienst zijn uitzendbureaus zoals Olympia. 60% van de flexkrachten werkt 6 maanden of langer via een uitzendbureau. Daarnaast werkt bijna de helft van de flexkrachten (49%) 36 uur of meer per week.

WW en werken. Mag ik werken via een uitzendbureau?

Werken naast je WW mag zeker! 29% van de WW’ers vindt werk via een uitzendbureau zoals Olympia. Maar bijvoorbeeld ook 25% van de statushouders vindt werk via een uitzendbureau. In totaal is 34% van de flexkrachten gestart vanuit een werkloze situatie. Olympia kan dus zeker ook wat voor jou betekenen.

Kom ik ook in aanmerking voor een vaste baan?

Het gebeurd vaak dat flexkrachten van Olympia in dienst worden genomen bij de opdrachtgever. Een uitzendbaan is dus een hele mooie opstap naar een vaste baan. Ook geven uitzendbureaus vaak Fase B of Fase C contracten. Dit zijn langdurige contracten waardoor jij als flexkracht meer zekerheid hebt.

Kan ik ook tijdelijk werken naast mijn uitkering?

Je kan ook tijdelijk werken via Olympia naast je uitkering. Als je minder verdiend dan de hoogte van je uitkering dan wordt je inkomen aangevuld. Hoeveel dat is kan je navragen bij jouw contactpersoon van UWV of gemeente. Stopt je tijdelijke opdracht dan kan je vaak eenvoudig weer een uitkering aanvragen als dat nodig is. Wij zullen er echter alles aan doen om jou door te bemiddelen naar een nieuwe baan. Dat blijkt ook uit de cijfers. 76% van de flexkrachten die start vanuit een uitkering is na 3 jaar nog aan het werk.

Krijg ik minder betaald via een uitzendbureau dan mijn collega die in dienst is bij mijn werkgever?

Als flexkracht heb je recht op hetzelfde loon als je collega’s die direct in dienst zijn bij de opdrachtgever. Je krijgt dus niet minder betaald via Olympia.

Bekijk onze actuele vacatures

Vacatures

We zijn er voor jou

Bij Olympia geloven we dat iedereen betekenisvol werk kan vinden, werk dat ertoe doet. Maar we weten ook dat het voor sommige mensen moeilijk is om dat werk te vinden. Dat geldt misschien ook voor jou. Omdat je een beperking hebt, of omdat je al wat ouder bent. Misschien zit je sinds kort in een uitkeringssituatie, of misschien al een paar jaar in de bijstand of spreek je de Nederlandse taal niet goed. Ook voor jou vinden we een baan.

Werken via Olympia

kernwaarden verloop

Gesprek van betekenis

We willen jou graag écht leren kennen. Waarvoor kom jij uit bed, wat maakt jou gelukkig en hoe wil jij in je werk het verschil maken?

OLY 003 icon 20190412 10

Een perfecte match

Als we weten wie jij bent en waar je goed in bent, gaan we op zoek naar het bedrijf waar jij het beste uit jezelf kan halen en de werkgever die het beste bij jou past.

OLY 003 icon 20190412 1

Welkom aan boord

Een goed begin is het halve werk. Daarom helpen wij je om een goede start te maken. We werken aan de dingen die jij moeilijk vindt en zorgen dat je snel zelfstandig aan de slag kan.

Paul

Paul, 59 jaar

“Het is fijn om erbij te horen”

“Bijna twee jaar thuiszitten is niet makkelijk als je altijd gewerkt hebt. Ik werd er gewoon depri van. Iedereen wordt ouder, maar het leek wel alsof ik me moest schamen voor mijn leeftijd. Ik heb geluk gehad dat Olympia Werkvertrouwen op mijn pad kwam. Ik voel me eindelijk gehoord. Ik ben blij met mijn huidige baan, het geeft me het gevoel dat ik weer bij hoor.”

Wilfred

Wilfred

“Ik hoef niet veel rekening te houden met werktijden”

“Bij mijn vorige baan zat ik niet lekker in mijn vel. Er ging veel mis met de structuur en organisatie van mijn werk. Olympia Werkvertrouwen heeft me geholpen aan werk dat ik voor een groot deel zelf kan inplannen. Ik heb weinig te maken met werktijden. Omdat ik dakloos ben, is dat voor mij ideaal. Ik kan iedereen aanraden om via Olympia aan het werk te gaan.”

Merle

Merle

“Ik vond het spannend om via een uitzendbureau aan de slag te gaan.”

“Bij Olympia Werkvertrouwen werd ik heel erg op mijn gemak gesteld. Dat gaf mij vertrouwen. Ik vond het spannend om via een uitzendbureau aan de slag te gaan, maar mijn twijfels werden weggenomen. Iedereen denkt mee en als je vragen hebt krijg je heel snel antwoord. Heel fijn.”

Kamilkl

Kamil

"Ik ben blij dat jij er bent”

“Het is heel fijn dat de consultant van Olympia af en toe contact met mij opneemt om te vragen hoe het gaat. Olympia is mijn werkgever en ik vind het belangrijk dat een werkgever dat doet. Het doet me goed. Daarom wil ik tegen Chloe van Olympia Werkvertrouwen zeggen: ik ben blij dat jij er bent.”

Rivka

Rivka

“Ik blijf op de hoogte van ontwikkelkansen”

“Elk gesprek heeft een mooie balans van persoonlijk en zakelijk. En ik ben blij dat er af en toe een moment is om het over het wel en wee van het werk te hebben. Zo word ik altijd voldoende geïnformeerd over de mogelijkheden voor de ontwikkeling van mijn werk.”

Voor wie is Olympia Werkvertrouwen?

Je kan om veel verschillende redenen moeite hebben met het vinden van werk dat bij je past. Onze kandidaten hebben allemaal hun eigen verhaal. Wij bieden de juiste ondersteuning in elke situatie. Zo kunnen wij jou ook helpen!

  • Statushouders begeleiden we op het gebied van taal en cultuur.
  • Budgetcoaching: Wij bieden hulp aan mensen die problemen hebben door schulden.
  • Opleiding & ontwikkeling: We bekijken voor iedereen de mogelijkheden om zich te kunnen ontwikkelen bieden we opleidingen en ontwikkeling.
  • Bij mensen met een beperking kijken we naar welke aanpassingen op de werkvloer nodig zijn.

We blijven je begeleiden

Heb je een mooie werkplek gevonden? Dan komen er veel nieuwe dingen op je af. Wij blijven contact met je houden. Je hoort van ons na de eerste dag, na de eerste week en na de eerste maand. Heb je tussendoor vragen? Dan kan je altijd bij ons terecht. We zullen tussendoor ook vaak even informeren hoe het met je gaat. En je mag ook begeleiding verwachten in bijzondere situaties. Bijvoorbeeld als je mantelzorger bent of schulden hebt.

Wij werken aan jouw ontwikkeling

Ook als we werk van betekenis voor jou hebben gevonden, willen we niet dat je stil blijft staan. Wij werken samen met partners voor opleidingen en trainingen. We kunnen je ook helpen om met schulden om te gaan en we ondersteunen je op het gebied van taal of studie. We bespreken alles met jou, zodat jij je kan ontwikkelen zoals jij wil. Want ook dat geeft werk meer betekenis.

Olympia over werk van betekenis

Wat is werk van betekenis voor jou? Dat willen we graag weten. Het geeft ons werk betekenis als wij dat werk voor jou kunnen vinden.

“We begeleiden kandidaten van het begin tot het einde. We blijven continue checken hoe het gaat en of we nog kunnen helpen. Het is super gaaf om deze trajecten van zo dichtbij te volgen en een verschil in iemands leven te maken."

Cherise Bergwijn
Senior Consultant Olympia Werkvertrouwen

Zullen we kennismaken?

Wij geloven dat iedereen het recht heeft op werk van betekenis. We helpen jou daar graag bij.

We willen je graag leren kennen. Laat je gegevens achter, dan hoor je snel van ons!

Ik wil mij inschrijven