Olympia geeft werk betekenis

Wij zijn Olympia

Ons werk is werk. Wij werken aan werk dat ertoe doet.

Stel je voor, dat we als organisaties, als werkgevers en medewerkers, voortdurend stil staan bij de betekenis van het werk dat we doen. Dan maken we andere keuzes. We delen meer kennis. We gaan bewuster met onze omgeving om. We leren ons leven lang. We doen werk dat ertoe doet, omdat we weten waarom we het doen.

Werk dat ertoe doet

Werk dat ertoe doet

Verbinding van talentvolle werknemers aan werkgevers

Dagelijks bieden wij werk van betekenis aan ruim 15.000 mensen.  Wij zijn er voor praktisch opgeleide mensen in uitvoerende beroepen. Mensen die iets maken, die iets doen. De chauffeurs, monteurs, de operators en de orderpickers. De callcenter medewerker, de servicemedewerker en de commercieel medewerker.

We bemiddelen mensen niet een keertje, we maken werk van hun werk. We maken werk van het verbinden van mensen met werk waar zij gelukkig van worden, waar ze goed in zijn. We helpen te veranderen als de wereld verandert. We maken werk van ontwikkeling. Door mensen hun drijfveren en talenten te laten ontdekken. Door ze te verbinden met een werkgever waar ze het beste uit zichzelf kunnen halen. Met banen, werkstages, kennis en opleidingen. Omdat we willen dat mensen ook de komende twintig jaar werk hebben, dat ertoe doet.

Wij werken samen met organisaties die dat ook belangrijk vinden. In een arbeidsmarkt die voortdurend verandert, zijn wij de gesprekspartner voor mensen en bedrijven die zich willen ontwikkelen. Want als je weet waarom je iets doet, neemt de waarde enorm toe.

Omdat wij allemaal een unieke waarde hebben die wij tot uitdrukking kunnen brengen via ons werk. Omdat wij kiezen voor werk van betekenis. Daarmee maken we samen het verschil, en weten we dat wat we doen, ertoe doet. Zo doen wij werk dat we aan de volgende generatie uit kunnen leggen.

Onze merkbelofte

Altijd in de buurt

We bestaan al 50 jaar. En met ruim 130 vestigingen zijn we altijd in de buurt om bedrijven en mensen met elkaar te verbinden. Met onze 850 collega’s, franchisenemers en partners zorgen we voor betrokken flexkrachten en blije opdrachtgevers.

 

Zoek jouw vestiging

Financiële cijfers Olympia

Mensen die weten dat ze werk doen dat ertoe doet, ervaren meer voldoening, zijn productiever en gelukkiger. Wij zetten ons in voor werk dat ertoe doet. We geloven dat iedereen een unieke waarde heeft die via werk tot uitdrukking komt. Juist in tijden van crisis hebben we laten zien hoe we hiermee het verschil konden maken voor velen. We hielpen in 2021 maar liefst 46.387 mensen aan betekenisvol werk, waarvan 2.897 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ons financieel jaarverslag van 2021 lichten we dit aan de hand van cijfers en inzichten toe.

Lees verder

Olympia en MVO

MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maar wat wij doen, gaat verder dan maatschappelijk verantwoord bezig zijn. Onze purpose is het leiden van de maatschappelijke transitie naar werk van betekenis. En gaat dus niet alleen over Olympia, of de mensen die voor ons aan het werk zijn, maar over de hele samenleving.  Onze purpose vormt het kompas voor alles wat we doen. Daarbij geloven we niet in ‘profit over purpose’, of andersom, maar juist in de relatie tussen die twee. Want een gezonde financiële situatie is nodig om te kunnen investeren in het vergroten van onze maatschappelijke impact. En zo onze purpose te kunnen realiseren.

Lees meer

Diversiteit en inclusie

Binnen Olympia is geen ruimte voor discriminatie. Iedereen doet ertoe, iedereen is welkom. Alle mensen, van jong tot oud en iedere afkomst, geloof, geslacht, seksuele voorkeur, nationaliteit, et cetera. Ieder mens is uniek en brengt een unieke waarde.

Diversiteit en inclusie