Pittige Mirelle heeft precies de droombaan die ze wilde

  • 10 dec. 2020 10:53

Mirelle had haar eigen schoonmaakbedrijf maar droomde al lange tijd van een leven als Vrachtwagenchauffeur. Samen met onze partners maakten we Mirelle's droom waar. Vol enthousiasme deelt zij haar verhaal.

Een oproep op Facebook biedt die mooie kans

Mirelle was al jaren ondernemer. Door tijdelijke gezondheidsproblemen en te zware concurrentie moest ze hier helaas mee stoppen. Dus tijd voor iets anders. Autorijden vond ze altijd al heel erg leuk en haar familie vertelde vaak hoe goed ze dat deed. Ze bloeide op van de dagelijkse verhalen van haar vriend, die vrachtwagenchauffeur is. Regelmatig reed ze met hem mee om het zelf te beleven. Op Facebook zag ze onze oproep voor een informatiebijeenkomst over het beroep van Vrachtwagenchauffeur. Dit was haar kans. Ze kwam naar de bijeenkomst en daarna werd haar persoonlijke gesprek van betekenis ingepland. Mirelle kon niet wachten tot het zover was. “Ik wil dit!”, dacht ze.

De juiste match door het gesprek van betekenis

Tijdens het gesprek met Ilse, van Olympia Tiel, bespraken ze waar Mirelle nou echt haar wekker voor zet. Waar krijgt ze energie van? Ze spraken over haar zelfstandige houding, wil om te leren, directe communicatie en pittige manier van aanpakken. Uit alles bleek dat het werken als chauffeur echt bij haar past. Na het gesprek was Mirelle helemaal overtuigd dat ze met chauffeurswerk er echt toe kan doen en zo kan bijdragen aan wat belangrijk is voor haarzelf en haar omgeving. 

Mirelle haalt CE rijbewijs via opleiding

Mirelle ging via Olympia de opleiding voor Chauffeur bij Transportopleider doen. Ilse had het snel en goed ingeregeld. Mirelle voelde zich ontzorgd. Ze kende alle afspraken en wist waar ze aan begon. Tijdens haar opleiding rijbewijs C kon Mirelle meelopen bij een transportbedrijf, dan leer je het vak pas echt. Toen ze haar C rijbewijs al op zak had, kreeg ze van Ilse bericht dat ze ook haar CE mocht halen. Haar ervaring, opgedaan tijdens het meelopen, zorgde dat ze heel snel haar CE rijbewijs (vrachtwagen met aanhanger) haalde. Mirelle werkt nu via ons met veel plezier bij transportbedrijf Cornelissen. Daar voelt het als een warm bad, ze is echt onderdeel van het hechte team. Haar skills uit de CE opleiding kan ze daar dagelijks toepassen. Ook haar vriend werkt er. Ze kunnen daarom vaak in de privé auto naar het werk en ook weer samen naar huis. Dat betekent veel voor hun. Zo hebben ze, ondanks de vele uren, toch ook tijd voor elkaar.

Jezelf ontwikkelen terwijl je elke dag geniet

Mirelle vindt het heerlijk! Dit was wat ze al die jaren zo graag wilde en voor ogen had. De vrijheid. De afwisseling. Elk filiaal en persoon waar ze komt is steeds weer anders. Het voelt net als een eigen toko. De perfecte job als je zelf als ondernemer hebt gewerkt. Er zijn zoveel overeenkomsten.  Ze staat goed haar mannetje in deze wereld, waar directheid voorop staat. Vaak hoort ze: “Oh wat leuk, een dame." 

Mirelle leert elke dag weer bij en ontwikkelt zichzelf volop. Ze is helemaal happy en straalt dat uit. Ze geniet en leeft in het heden. Misschien dat ze ooit in de toekomst nog haar LZV rijbewijs (rijden met een lang zwaar voertuig) gaat halen.     

Omdat ze toch ook te maken heeft met agressie in het verkeer, zou ze het goed vinden als mensen eens een dag zouden meerijden. Ze wil zich hard maken voor wat meer begrip. Voor nu wil ze anderen voor het vak enthousiasmeren en hoopt dat er nog veel meer dames deze mooie stap zetten.                   

We zijn trots dat we, in samenwerking met de Provincie Gelderland, onze partners Cornelissen Groep, Lemoine Holland, Litop B.V. en Transportopleider.nl, Mirelle hebben mogen helpen met haar carrière switch. Ze heeft nu echt werk van betekenis. Gedeputeerde Peter Kerris van de Provincie Gelderland over deze samenwerking: ‘We willen de arbeidsmarkt in beweging krijgen. Door omscholing te stimuleren naar sectoren met tekorten, verkleinen we op een slimme manier het gat tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Want ook in de crisis is ieder talent hard nodig!”

Heb jij, net als Mirelle, interesse? Bekijk onze actuele vrachtwagenchauffeur vacatures


Thema's
Gerelateerde artikelen