Omscholing naar vitale beroepen

 

Olympia doet veel aan de ontwikkeling van flexkrachten om hen te helpen aan duurzaam werk. De coronacrisis zorgt voor een grote verschuiving in werk. Veel van onze opdrachtgevers hebben (tijdelijk) minder werk, of juist heel veel. Wij zien bij bepaalde beroepen het werk toenemen. Dat biedt kansen. Omscholen naar een ander beroep. Of het volgen van aanvullende trainingen zijn dé manieren om snel aan nieuw werk te komen.

Omscholen naar nieuw werk

De komende weken bieden we werkzoekenden de mogelijkheid een online training te volgen. Deze training is gratis. Als Olympia investeren we hiermee namelijk in duurzaam werk voor iedereen die door de coronacrisis zijn baan is kwijtgeraakt. Het gaat om omscholing naar de volgende beroepen: Logistiek medewerker, Orderpicker, Magazijnmedewerker, Klantenservice medewerker, Productiemedewerker en Administratief medewerker. Daarnaast bieden wij de mogelijkheid om losse trainingen te volgen. Zoals de basis veiligheidstraining VCA, Excel 365 of een training voor het opstellen van het perfecte cv.

Hoe werkt het?

Er zijn twee trajecten; eerst een oriënterend gesprek of direct aanmelden. In een oriënterend gesprek bespreken we de wensen en motivatie van de kandidaat. Is dit gesprek positief en de beroepskeuze duidelijk, dan melden we diegene aan voor de online training. We richten ons op mensen die een baan zoeken en zich daarvoor willen omscholen naar een andere beroep. Het maakt daarbij niet uit welke werkervaring of opleiding iemand heeft. Uitgangspunt is de potentie en de mogelijkheden van elke persoon die zich aanmeldt. Van daaruit ontwikkelen we de vaardigheden die nodig zijn voor het beroep waar diegene voor in aanmerking wil komen. Kandidaten kunnen de trainingsapp ook direct zelf downloaden, de training naar keuze selecteren en zich aanmelden.

De training wordt via een mobiele app gevolgd. Na het afronden van de online training ontvangen de deelnemers een certificaat. Met dit bewijs van ontwikkeling van de benodigde vaardigheden helpen wij hen met het instromen in een van de vitale beroepen. Zo kan de opgedane kennis worden aangevuld met praktijkervaring. 

Meer informatie

OLY 003 icon 20190412 9 v2

Werkzoekenden

Meer informatie en aanmelden training

OLY 003 icon 20190412 13 v2

Opdrachtgevers

Meer informatie en aanmelden werkakkoord