Gemotiveerde Romeo kreeg door de 1000-trainingen zijn gewenste baan

  • 14 aug. 2020 14:22

Wij willen ervoor zorgen dat mensen werk van betekenis kunnen blijven doen. En aansluiting houden op de arbeidsmarkt. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten daarbij te helpen. Daarom bieden wij 1000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zitten, trainingen aan die hen helpen in de omscholing naar functies waar langdurig meer werk te doen is in de 1,5 meter samenleving.
We vertellen je graag hoe onze flexkrachten deze trainingen hebben ervaren. 

Een nieuwe start na zijn avontuur in Canada

Romeo volgt de studie International Bachelor History in Rotterdam. Vanuit zijn studie was Romeo geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma. Hij mocht een half jaar naar Western University in Canada. Hij pakte deze kans met beide handen aan en vol enthousiasme ging levensgenieter Romeo het avontuur aan. Na een half jaar kwam Romeo dit jaar weer terug in Nederland. Hij was op zoek naar een bijbaantje voor naast zijn studie, zoals hij dat ook voor zijn vertrek had gehad. Romeo zag onze vacature voor Klantcontactcentrum medewerker bij de gemeente Haarlem en solliciteerde.

Verder kijken dan alleen maar het cv

Al een uur later belde Jan Willem van Olympia Haarlem hem op. Dat gaf Romeo een heel fijn gevoel. Dat hij snel en heel vriendelijk door Jan Willem werd benaderd gaf hem ook nog eens een goed gevoel over het gesprek dat nog zou volgen. Het gesprek met Jan Willem verliep prettig en het gaf Romeo veel duidelijkheid. Romeo had een aantal bijbaantjes gehad, voornamelijk in de horeca. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat 22-jarige Romeo een echte denker is en graag al naar de toekomst kijkt. Hij zoekt ‘serieus werk’, waar hij zich persoonlijk kan ontwikkelen en waar hij voor zijn verdere loopbaan ook wat aan heeft. Ervaring opdoen in de ‘volwassenen-wereld’ zoals hij dit zelf noemt. Als zijn studie is afgerond wil hij nog verder studeren. Het liefst wil Romeo uiteindelijk gaan werken en leven in het buitenland. Als echte denker heeft hij zich al verdiept in wat hij graag wil, werken voor internationale organisaties zoals de United Nations. Naar voren kwam ook dat Romeo erg gedreven is om bij een gemeente te werken. De diversiteit van zaken waar gemeentes mee te maken hebben heeft zijn interesse. Ook sluit het aan bij zijn interesse in bestuurskunde. Hij zoekt in zijn werk naar een verdieping. Romeo heeft eigenlijk nog geen ervaring bij gemeentes en er zijn ook nog andere kandidaten met meer ervaring. Door Romeo zijn hoge gedrevenheid valt hij erg op. Omdat we bij Olympia motivatie en drijfveren belangrijker vinden dan alleen het cv besluit Jan Willem Romeo voor te stellen bij de gemeente Haarlem.

1000-trainingen zorgt dat Romeo zijn gewenste baan krijgt

Om Romeo goed voorbereid op gesprek te laten gaan biedt Jan Willem hem de gelegenheid om via de 1000-trainingen actie een gratis training Klantcontactcenter medewerker te volgen. De gemeente is enthousiast over Romeo. Ze zien dat hij welwillend en geïnteresseerd is en zelfs tijd investeert om zich verder te verdiepen in het vak. Romeo krijgt zijn gewenste baan en is ontzettend blij.

Romeo kan zich persoonlijk ontwikkelen en is helemaal in zijn element

Romeo heeft het helemaal naar zijn zin bij de gemeente Haarlem en hoopt daar nog lang te kunnen blijven. Hij helpt de inwoners van de gemeente bij al hun vragen en problemen. Dat doet hij vanuit het kantoor van de gemeente. Dat vindt hij heerlijk, want de afgelopen maanden was hij alleen maar thuis aan het studeren vanwege de corona crisis. Daar werd hij echt gek van. Alleen maar thuiszitten! Binnenkort starten zijn colleges weer. Dan kan hij naast zijn studie voor 2 dagen per week bij de gemeente blijven werken. Hij heeft het super naar zijn zin. In een aantal dagen tijd heeft hij al gemerkt hoeveel hij kan leren bij de gemeente. En dat vindt hij prettig voor zijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Hij leert van de ervaringen van collega’s om hem heen en voelt zich er gewaardeerd.

Jan Willem belt hem nog regelmatig op hoe het gaat. Dat maakt het voor Romeo een stuk persoonlijker en hij waardeert het gebaar vanuit Olympia. Door de corona crisis hebben ze elkaar nog niet in persoon kunnen ontmoeten. Toch is er door deze gesprekken een fijne band ontstaan. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deze mooie denker met werk van betekenis. Want wat Romeo doet, doet ertoe.

Lees hier meer over onze 1000 trainingen actie. 


Thema's
Gerelateerde artikelen