Werving en selectie

Neem contact op

Wij zijn jouw partner in succesvolle talentwerving


Als werkgever weet je precies wat je wilt bereiken en wij weten welke talenten en eigenschappen jouw nieuwe medewerker nodig heeft om daar te komen. In de huidige krappe en complexe arbeidsmarkt is het vinden van die talentvolle kandidaat echter een uitdaging. Gelukkig kun je rekenen op onze expertise en unieke aanpak. Ontdek hoe wij jou helpen de medewerker te vinden die gaat bijdragen aan het succes van jouw organisatie. 

 

gesprek samen mensen klein

Daarom Olympia!

De wereld van arbeid verandert snel: geschikte kandidaten zijn schaars, wensen veranderen en 72% van de medewerkers wisselt van baan vanwege een mismatch op bedrijfscultuur. Dat kost tijd, geld en energie. Wij weten dat dit anders kan. Wij geloven in een ideale wereld waarin kandidaten bewust kiezen voor een werkgever, omdat ze geloven in hun waarde.

Olympia Werving & Selectie: wat we je beloven

OLY 003 icon 20190412 19

Vacature altijd vervuld

Door onze lokale aanwezigheid begrijpen we vraag en aanbod, en kennen we concurrerende vacatures. Dit biedt waardevolle inzichten bij het werven voor jouw vacature en het inzetten van onze slimme mix aan middelen en kanalen voor een groot bereik onder de doelgroep.

OLY 003 icon 20190412 28

100% match op bedrijfscultuur

Door middel van ons unieke, ‘Gesprek van Betekenis’, leren we de kandidaat kennen als mens, niet als cv. We matchen kandidaten op basis van intrinsieke motivatie bij jouw bedrijfscultuur.

OLY 003 icon 20190412 10

Lange verblijfsduur

Omdat de mensen die wij voor u werven, begrijpen waarom ze doen wat ze doen, krijgt hun werk meer waarde. Dit verhoogt hun welzijn, creativiteit en ontwikkelingsgerichtheid.  Ze zijn minder vaak ziek, werken langer en zijn productiever.

De marketingmethode: jouw vacature als winnend aanbod

We zetten jouw vacature als winnend aanbod in de markt. Het winnende aanbod voldoet niet alleen aan de basisverwachtingen van de kandidaten, maar blinkt juíst ook uit op een aantal belangrijke punten die belangrijk zijn voor de doelgroep. We zorgen ervoor dat jouw vacature zo aantrekkelijk is voor de kandidaten dat deze concurrerende vacatures overtreft.

Om het ‘winnende' aanbod te maken kijken we onder andere naar: 

  • Wat heb je te bieden? 
  • Wat biedt de concurrentie?
  • Wat vindt de doelgroep belangrijk?

Uniek is onze Recruitment strategie, die zich volledig richt op het werven vanuit de behoefte van kandidaten. We doen uitgebreide arbeidsmarktanalyses en brengen alle pullfactoren voor jouw vacature in beeld en benchmarken dit met concurrerende vacatures. Het resultaat: meer gerichte en efficiënte wervingsaanpak, die is afgestemd op de specifieke behoeften en wensen van potentiële kandidaten, wat leidt tot betere wervingsresultaten en een snelle invulling van de vacature.

Onze stappen naar een succesvolle match!

Een keuze voor Olympia betekent garantie in het succesvol vervullen van jouw vacature. Onze unieke aanpak is gebouwd op drie pijlers: Weten, Werven, Winnen. In deze 3 stappen vinden we de juiste nieuwe medewerker voor jouw organisatie en beloven we een goede match: 

1. Weten 

In een persoonlijk gesprek vergaren we de nodige kennis over jouw vacature. We zorgen ervoor dat we álles weten. Niet alleen de harde eisen en functieomschrijving maar juist ook de sfeer, bedrijfscultuur, teamsamenstelling en -dynamiek, bedrijfs- en afdelingsdoelstellingen. De resultaten, en vooral de bijzonderheden, gebruiken wij voor het vaststellen van onze wervingsboodschap en het maken van de juiste match.

2. Werven

We zetten jouw vacature als winnend aanbod in de markt om voldoende en de juiste kandidaten te bereiken. Door onze lokale aanwezigheid zijn we optimaal aangesloten op de specifieke arbeidsmarktsituatie in jouw regio. Deze kennis vullen we aan met onze arbeidsmarktanalyses. Daardoor is werven voor ons geen gok, maar een zorgvuldig gestuurd proces.

Wij kiezen exact de juiste kanalen, variërend van de grote jobboards tot specifieke persoonlijke campagnes via e-mail of social media. Steeds met een boodschap die is afgestemd op de pullfactoren die passen bij de doelgroep. En natuurlijk maken we gebruik van onze eigen rijke en altijd actuele kandidatendatabase via de Olympia Cockpit. De Cockpit helpt met het vinden van onontdekt talent in onze eigen én externe databases.

3. Winnen 

Het gaat natuurlijk om die ene ‘winnende’ match: de kandidaat die in jouw organisatie aan de slag gaat om de doelstellingen te bereiken. In ons ‘Gesprek van Betekenis’ leren we kandidaten kennen als mens, niet als ‘cv’. In deze zelf ontwikkelde methodiek onderzoeken we de waarde van werk voor een kandidaat.

Naast onze gesprekken van betekenis, maken we indien nodig gebruik van gecertificeerde toets- en assessmentinstrumenten en doen we een referentieonderzoek. Resultaat: intrinsiek gemotiveerde kandidaten die daarnaast ook matchen op de harde functie-eisen. Dit is de basis voor een duurzaam dienstverband. 

Ontvang meer informatie