UWV en Olympia verlengen overeenkomst: zoveel mogelijk mensen aan het werk

  • 20 jan. 2021 14:50

Woensdag 20 januari 2021 ondertekenden CEO Dimitri Yocarini (Olympia) en algemeen directeur Tof Thissen (UWV) een nieuwe landelijke samenwerkingsovereenkomst tussen UWV en Olympia. In 2018 formaliseerden de organisaties voor het eerst hun partnerschap na al vele jaren succesvolle samenwerking op lokaal niveau. Inmiddels behoort Olympia tot de top-3 van uitzendbureaus die mensen vanuit een uitkering naar werk hebben begeleid. Deze nieuwe overeenkomst is erop gericht om zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Een baan die hen voldoening geeft en waarmee zij werk doen wat er toe doet, in de maatschappij en voor henzelf.

Er ontstond mooie synergie tussen beide directeuren tijdens het virtuele ondertekenmoment. Ze vonden elkaar vooral in hun gedeelde missie om voorbij het cv te kijken en te vragen naar iemands dromen en talenten, in plaats van het aanbieden van een baan waar de werkzoekende geen voldoening uit haalt.

Als talent kan worden benut door een betekenisvolle match, mogelijk in combinatie met om- of bijscholing ondersteund door de juiste begeleiding, dan ontstaat er iets moois. Dan gaat iemand met plezier naar zijn werk en komt met een voldaan en trots gevoel thuis. Dat is precies waar Olympia voor staat, mensen helpen aan werk van betekenis,” zegt Dimitri Yocarini tijdens het ondertekenen van de overeenkomst. 

Algemeen directeur UWV Werkbedrijf Tof Thissen: “UWV werkt aan een samenleving die voor ons allemaal werkt. We ondersteunen werkzoekenden bij hun zoektocht naar een baan en helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt om die te overbruggen. Als mensen hun werk verliezen, dan heeft dat een grote impact. Het is van belang dat we kijken naar de talenten, competenties en mogelijkheden van mensen en dus verder kijken dan alleen het cv. Dat vergroot het gevoel van eigenwaarde. Hierin werken we nauw samen met de uitzendbranche, zoals met Olympia. We staan hen graag bij in hun zoektocht naar de juiste medewerkers. Zodat zoveel mogelijk mensen naar vermogen meedoen.”

Dimitri Yocarini: “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat mensen de juiste vaardigheden krijgen? En hoe kunnen we ze blijven volgen in elke stap die zij nemen? Want onze uitdaging is dat iedereen met voldoening aan het werk is, met als volgende ultieme stap ook geïnspireerd aan het werk. We zijn er nog niet, maar nemen een leidende positie in deze transitie naar een wereld waarin iedereen betekenisvol werk doet. Het is mooi om te zien hoe onze purpose aansluit bij de missie van UWV.”

 


Thema's
Gerelateerde artikelen