Tramconducteur Willem bereikt via DOORZAAM zijn HR-droom

  • 17 sep. 2020 14:27

Willem zou bij Defensie gaan werken, maar dat ging niet door vanwege een serieuze knieblessure die ontstond vlak voordat hij kon beginnen. Hij zag op Facebook onze vacature voor tramconducteur en plande een gesprek bij Olympia Amsterdam. Tijdens het gesprek van betekenis komt naar voren waar hij energie van krijgt en waarom werk betekenis voor hem heeft. Willem wilde onder andere heel graag direct met klanten werken, gevarieerd werk en in een leuke groep met hechte collega’s. Daarbij wilde hij mensen begeleiden en verantwoordelijk zijn voor het wel en wee van deze mensen. De match was snel gemaakt. Willem ging aan het werk als tramconducteur in Amsterdam. Daar werkte hij ruime tijd met veel plezier, als hij merkt dat hij zich graag verder wil ontwikkelen. Het liefst binnen het bedrijf.

Willem ontdekte zijn HR-passie door het gesprek van betekenis


Willem is een jaar via Olympia werkzaam als conducteur als hij van Saskia, Olympia Werkvertrouwen, een mailing over het project DOORZAAM ontvangt. We bieden mensen de mogelijkheid om door te leren door middel van gratis opleidingen, budget en ondersteuning. Dat komt Willem heel goed uit. Verder leren met financiële steun. Na een aantal gesprekken blijkt dat zijn uiteindelijke droombaan op het HR-vlak ligt. Veel variatie en taken, mensen helpen ontwikkelen, coachen en rekruten, onderzoeken doen, daar ligt zijn passie. Willem raakt eerst wat ontmoedigd, omdat hij dan totaal aardig wat tijd moet gaan leren. Maar nadat hij er goed over heeft nagedacht zegt hij vol vertrouwen ja. Hij is blij met deze kans. Saskia zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt en Olympia begeleidt hem tijdens het proces.

Mbo-diploma behaald via project DOORZAAM


Willem volgt de versnelde opleiding Mbo-4 Human Resourcemedewerker. Het is pittig en wennen, zeker in combinatie met zijn werk als tramconducteur. Maar hij pakt het snel op. Via de opleiding krijgt hij veel kennis van het vak, nog meer discipline en leert extra zelfstandig te werken. Hij ervaart dat hij nu zelf aan het stuur is en zelf de verantwoordelijkheid neemt over zijn leven. Hij heeft regelmatig contact met Saskia, die graag op de hoogte blijft van hoe t gaat.
Omdat zij weet dat Willem zijn schrijfvaardigheid wil verbeteren, biedt zij hem ook een gratis taaltraining aan. Willem kan het niet geloven. Dit is geen toeval meer, dit is meant to be. Hij grijpt het met beide handen aan. Dit helpt hem straks enorm bij het slagen voor zijn examen Nederlands. De Mbo-opleiding ligt hem zo goed dat hij al in een jaar glansrijk zijn diploma haalt. Dat is de eerste die binnen is.

Zelf aan het stuur zitten loont: Willem gaat door


Willem is ambitieus en wil verder leren. Hij spaart en start met een vervolgopleiding op het Hbo. Dit combineert hij met zijn werk als tramconducteur, waar hij nog dagelijks van geniet. Hij kan niet wachten om stage te gaan lopen op een HR-afdeling. Willem geeft aan geleerd te hebben dat dit niet alleen is voorbestemd. Als je een doel voor ogen hebt, dan richt je geest zich op dit te bereiken. Je moet niet van je pad afwijken, dan zal je doel naar je toe komen. Daar gelooft hij in. Zo vertrouwt hij op het krijgen van een passende baan als hij straks zijn Hbo-diploma heeft behaald.

We bewonderen de inzet van deze ambitieuze kanjer en zijn blij dat we daarbij een rol hebben mogen spelen. We wensen hem heel veel succes met zijn opleiding en zien hem bij Olympia graag terug na zijn opleiding om hem te helpen de baan van zijn dromen te realiseren.
Want wat Willem doet, doet ertoe.


Thema's
Gerelateerde artikelen