Olympia onderdeel van webinar: Bevorderen inclusiviteit Logistiek

  • 12 mei 2021 16:04

Prachtig initiatief van Port of Twente en mede mogelijk gemaakt door Olympia ondernemer Jeroen Duijm: Webinar Inclusieve Arbeidsmarkt, gericht op de logistiek. 

Onder leiding van Ben Gerrits kregen de kijkers antwoorden op vragen als hoe het er nu voor staat met de Participatiewet, wat er nog nodig is, maar ook vooral: wat kan er beter? Het antwoord op de vraag hoe je als bedrijf kunt bijdragen aan een inclusieve arbeidsmarkt is misschien wel de belangrijkste les van dit webinar. Joop de Boer, accountmanager Olympia Werkvertrouwen, was erbij en deelde zijn visie op het bevorderen van inclusiviteit. Het begint volgens hem met een andere mindset. 

Daarnaast was Leonore Nieuwmeijer aanwezig, lobbyist inclusieve arbeidsmarkt, en zij vertelde ons graag meer over haar expertise. Ook Arjan Kleizen (CEO van MSG Post- en Koeriers), Barry Siero (CEO van Confidencus Groep) en Alessio Pinna (CEO van Butlon) waren aanwezig en vertelden alle drie over hun eigen ervaringen met het in dienst nemen/hebben van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

"We creëren afstand door mensen een label te geven. Ik praat liever over talenten en een talentenpool. Een groep mensen die ontzettend graag willen maar een zachte landing nodig hebben. Alleen laat je goed informeren over hoe dit werkt en hoe je belemmeringen weg kan nemen. Werkgevers willen wij uitnodigen om te denken in kansen," zegt Joop de Boer.


Thema's
Gerelateerde artikelen