Bevlogenheid door continue duurzame ontwikkeling

  • 25 nov. 2021 13:18

 “Alleen het beste is goed genoeg voor onze medewerkers”, aldus Nabil Iqrarouch, HR manager bij Lemoine Holland. Als producent van katoenen hygiëneproducten staat duurzaamheid bij hen voorop. Zowel in het personeelsbeleid als het productieproces. Dat kwam tijdens corona mooi samen bij het inspelen op de extreme vraag naar mondkapjes en andere hygiëneproducten. Teamwork met ruimte voor ieders eigen inbreng. Het ontwikkelen van medewerkers vooropstellen en als werkgever je verantwoordelijkheid hierin nemen. Jeroen Muller, ondernemer bij Olympia Zwolle: “We zijn een trotse partner van Lemoine Holland. We werken samen om mensen in hun kracht te zetten en in iemands persoonlijke ontwikkeling te investeren, zoals met ons leerwerktraject tot Operator.”

Wat maakt werken bij Lemoine Holland zo bijzonder? Iqrarouch: “Onze mensen gaan ervoor, zijn betrokken en helpen elkaar om eruit te halen wat erin zit. Er is ruimte om je functie zelfstandig uit te oefenen en aandacht voor je persoonlijke situatie. Omdat we naast hard werken ontspanning ook belangrijk vinden, organiseren we leuke activiteiten, zoals de tweejaarlijkse familiedag. Helaas heeft Covid hier de laatste twee jaar behoorlijk roet in het eten gegooid. Dus wanneer het weer kan kijken wij uit naar een nieuw evenement met onze medewerkers. Ook heeft de kantine een facelift gekregen om het lunchen een nieuwe impuls te geven. Daar wordt meteen volop gebruik van gemaakt. Daarnaast vinden we inbreng van onze mensen belangrijk. Zo staan op de werkvloer borden waarop zij hun suggesties ter verbetering kunnen zetten. Elke dag bespreekt de afdeling Techniek deze punten om processen continu te verbeteren. ”

Lemoine 3 nieuws website

Leerwerktraject  

Olympia is een aantal samenwerkingsverbanden aangegaan om de krapte in de Gelderse arbeidsmarkt in de sectoren Techniek en Transport in te vullen. Haar partners daarbij zijn de bedrijven Lemoine Holland, Cornelissen Groep, de Provincie Gelderland en de opleiders Litop (operators) en Transportopleider (chauffeurs). Via deze samenwerking krijgen mensen de kans om zich om te scholen of verder te scholen in een schaarste beroep en tegelijkertijd te werken. Op deze manier kan iemand via betekenisvol werk positief bijdragen aan de maatschappij.

De samenwerking met Lemoine Holland is daar een mooi voorbeeld van. Het bedrijf heeft veel operators nodig, maar mensen met een operationele technische achtergrond zijn zeker in de huidige arbeidsmarkt moeilijk te vinden. Muller: “Olympia matcht daarom op de unieke waarden van een kandidaat en niet op iemands cv. We achterhalen dit in een Gesprek van Betekenis, een gesprek waarin de drijfveren van een kandidaat centraal staan.” De geselecteerde kandidaten doorlopen bij Lemoine Holland het leerwerktraject: een online operator-opleiding via Litop en tegelijkertijd betaald praktijkervaring opdoen als leerling-operator bij Lemoine Holland. Olympia blijft de kandidaten begeleiden gedurende het leerwerktraject. Certificering, training in de praktijk en de juiste begeleiding maken zo een carrièreswitch mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld een productiemedewerker zich door ontwikkelen naar operator. Een uitdagende baan met veel toekomstperspectief.

En daar houdt het niet op bij Lemoine Holland. Ontwikkeling en doorgroei van medewerkers staan centraal in hun personeelsbeleid. “We willen bevlogen medewerkers, mensen die met energie naar hun werk gaan. Beter voor hen en daarmee ook voor ons bedrijf. Zo solliciteerde een van onze operators op de functie van teamleider. Daar zijn we over in gesprek gegaan. Uit testen en gesprekken over zijn unieke waarden bleek zijn perfecte match niet helemaal die van teamleider te zijn, maar juist wel die van de functie Inter transport coördinator. Hij werd dan ook klaargestoomd voor de functie van Inter transport coördinator, waarin hij op dit moment erg gelukkig is. En dat ervaren zijn collega’s ook, hij wordt op handen gedragen door zijn team. Want door zijn eerdere ervaring als operator weet hij precies hoe het werkt.” aldus Iqrarouch.

Samen creëren

In het begin van de coronacrisis was de vraag naar mondkapjes en andere hygiënische producten enorm. Toen de overheid Lemoine Holland vroeg hen hierbij te helpen, zijn ze er met man en macht ingedoken. Iedereen uit het bedrijf leverde zijn eigen bijdrage aan dit maatschappelijke vraagstuk. Techneuten, teamleiders en technisch operators kwamen met creatieve oplossingen. Door enorme focus en inzet kwamen er in drie maanden tijd maar liefst vier nieuwe productie units voor mondkapjes. “Een gezamenlijke effort waar onze medewerkers enorm trots op zijn.” vertelt Iqrarouch.

“Onze volgende stap is verduurzaming van de mondkapjes. Lemoine Holland staat voor duurzame ontwikkeling, we willen liever geen kunststof in onze artikelen. Alle producten zijn van katoen, behalve het mondkapje. Er wordt momenteel dan ook hard gewerkt aan een duurzaam mondkapje. Zo zijn zowel onze medewerkers als onze producten continu in ontwikkeling.” legt Iqrarouch met een glimlach uit.

Sparringpartner

HR manager Iqrarouch wil het beste voor alle medewerkers. Om dit zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen, reflecteert hij hier wekelijks over met zijn samenwerkingspartner bij Olympia, Jeroen Muller. Op de agenda staan onderwerpen als kennisuitwisseling en hoe elkaar en de medewerkers van Lemoine Holland te helpen in snel veranderende situaties door corona en de krappe arbeidsmarkt. En dat werpt duidelijk zijn vruchten af. Muller: “We zijn dankbaar voor de fijne en inspirerende samenwerking met zo’n mooi bedrijf als Lemoine Holland.”

Heb jij ook behoefte aan een sparringpartner voor je personeelsvraagstukken? Of ken je mensen die graag deel uit willen maken van het mooie team bij Lemoine Holland? Neem dan contact op met Olympia Zwolle, 038 421 31 51.

Want wat jij doet, doet ertoe.


Thema's
Gerelateerde artikelen