Privacystatement

Privacystatement van Olympia

Voorwoord

Je hebt er vast wel iets van gemerkt: sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Avg). Wij namen jouw privacy altijd al heel serieus, maar sinds die datum hebben we ons beleid nóg iets verder aangescherpt. In ons privacystatement lees je hoe wij omgaan met persoonsgegevens en wat we doen om jouw gegevens te beschermen. Hieronder nog wat dingen die daarbij handig zijn om te weten:

Als we het hebben over ‘Olympia’ bedoelen we Olympia Nederland BV, gevestigd aan de Eisenhowerlaan 140, 2517 KN, Den Haag.

Als we het hebben over ‘Website’, dan bedoelen we de website van Olympia.

Om ons werk goed te kunnen doen, hebben we persoonsgegevens nodig van kandidaten, flexkrachten, werknemers, ondernemers, opdrachtgevers en leveranciers. En soms ook van bezoekers van onze website of andere betrokkenen. Dit statement geldt voor álle persoonsgegevens die wij verwerken.

Olympia en dochterondernemingen van Olympia is de verwerkingsverantwoordelijke van jouw persoonsgegevens. Soms breiden we ons privacystatement uit of werken we het bij. We hebben dit privacystatement voor het laatst bijgewerkt in oktober 2018.

Het privacystatement kan worden opgeslagen of geprint met behulp van de knoppen die bovenaan deze pagina zijn opgenomen.

1. Wanneer is het privacystatement van toepassing?
Het privacystatement is van toepassing op alle persoonsgegevens die Olympia verwerkt.

2. Wie is verantwoordelijk voor je gegevens?
Olympia Nederland B.V. en de aan haar gelieerde dochterondernemingen, gevestigd aan de Eisenhowerlaan 140, 2517 KN, Den Haag ("Olympia") is  de verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van je persoonsgegevens.

3. Voor welke doeleinden en grondslagen verwerken wij je persoonsgegevens?
Hieronder wordt aangegeven voor welke doeleinden en op welke grondslagen Olympia persoonsgegevens verwerkt. Indien je als betrokkene voor een bepaalde verwerking toestemming hebt gegeven kun je deze altijd intrekken.

4.1. Je bent een bezoeker van de Website

(1) Voor het technisch en functioneel beheer van de Website

  • Wat houdt dit doel in?
    Wanneer je onze Website bezoekt dan verwerken onze websitebeheerders een aantal technische gegevens die verbonden zijn aan het gebruik daarvan zodat wij je de functionaliteiten van de Website kunnen leveren. Met deze technische gegevens kunnen onze websitebeheerders de Website beheren, door bijvoorbeeld technische storingen op te lossen of de bereikbaarheid van bepaalde delen van de Website te verbeteren. Hierdoor zorgen wij ervoor dat je de informatie op de Website snel en eenvoudig kan vinden. Voor dit doel worden ook cookies gebruikt. Lees meer over het gebruik van cookies in onze  Cookie verklaring [link naar[TI3] [AD4]   cookieverklaring]
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Wij verwerken hiervoor technische gegevens zoals het IP-adres van je computer, de bezochte webpagina's, de internetbrowser die je gebruikt, vorige/volgende bezochte websites en de duur van een bezoek/sessie.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Wij bewaren deze technische gegevens voor dit doel niet langer dan één maand.
  • Grondslag

De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten. Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk                      geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Je bent werkzoekend en je schrijft je in bij een vestiging van Olympia

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia gebruikt deze gegevens om te bemiddelen tussen werkzoekenden en opdrachtgevers. Ook gebruikt Olympia deze gegevens om te beoordelen of werkzoekenden geschikt zijn voor een vacature en voor bemiddeling naar vast of tijdelijk werkaanbod dan wel een opdracht. Olympia kan je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen over een vacature of werkaanbod.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, geboortedatum, geslacht, gegevens over rijbewijsbezit, cv, de motivatie of additionele informatie die je hebt verstrekt, opleidingsniveau, werkervaring, welke Olympia vestiging je voorkeur heeft en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht, zoals functie, branche, hoeveel uren je wilt werken en je gewenste salaris. Ook verwerken wij je gebruikersnaam.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?

Olympia mag deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact bewaren en zal deze hierna verwijderen. Je krijgt zowel een jaar na het laatste contact als twee jaar na het laatste contact een bericht van Olympia, waarbij gevraagd wordt of je nog bemiddeld wilt worden naar werk. Als je niet meer bemiddeld wilt worden naar werk kun je jezelf op ieder moment uitschrijven via Mijn Olympia account. Op het moment dat je je Mijn Olympia account verwijdert, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren.

  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten. Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet  zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.


Je bent werkzoekend en je schrijft je in op de Website 

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia slaat de gegevens in je Mijn Olympia account op in haar systemen. Om op een vacature te kunnen solliciteren of om je in te schrijven heb je een Mijn Olympia account nodig.

    Als je je hebt geregistreerd, sturen wij je een wachtwoord toe. Met dit wachtwoord en je e-mailadres kun je op de Website inloggen. Olympia kan je wachtwoord op jouw verzoek wijzigen, maar Olympia kan je wachtwoord niet zien.

    Als je eenmaal een Mijn Olympia account hebt aangemaakt, kun je gemakkelijk reageren op vacatures. Zodra je op de knop 'solliciteren' drukt, vult de Website je gegevens automatisch in, zoals je die in je Mijn Olympia account hebt vermeld.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, geboortedatum, geslacht, gegevens over rijbewijsbezit, cv, de motivatie of additionele informatie die je hebt verstrekt, opleidingsniveau, werkervaring, welke Olympia vestiging je voorkeur heeft en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht, zoals functie, branche, hoeveel uren je wilt werken en je gewenste salaris. Ook verwerken wij je gebruikersnaam.
    Je kunt ook een Mijn Olympia account aanmaken door gebruik te maken van je Facebook- of LinkedIn account. Als je een account aanmaakt via Facebook, ontvangt Olympia je openbaar profiel, e-mailadres, geboortedatum en persoonlijke beschrijving. Als je een account aanmaakt via LinkedIn, krijgt Olympia toegang tot je profiel, naam, foto, headline en huidige functies.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia mag deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact bewaren en zal deze hierna verwijderen. Je krijgt zowel een jaar na het laatste contact als twee jaar na het laatste contact een bericht van Olympia, waarbij gevraagd wordt of je nog bemiddeld wilt worden naar werk. Als je niet meer bemiddeld wilt worden naar werk kun je jezelf op ieder moment uitschrijven via Mijn Olympia account. Op het moment dat je je Mijn Olympia account verwijdert, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren.
    • Grondslag
      De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang.  Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Je zoekt passende vacatures op www.olympia.nl

  • Wat houdt dit doel in?
    Op de Website kun je zoeken naar vacatures. In eerste instantie kun je op functie, postcode en plaats zoeken. Vervolgens kun je de zoekresultaten verfijnen om gemakkelijker een geschikte vacature te vinden. Wij gebruiken de persoonsgegevens die je ons verstrekt om geschikte vacatures voor je te vinden in onze database.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij de volgende gegevens als je die aan ons verstrekt en die nodig zijn om een geschikte vacature te zoeken: postcode, woonplaatsgegevens, opleidingsniveau, werkervaring en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht, zoals functie, branche, hoeveel uren je wilt werken en je gewenste salaris.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?

Je gegevens worden na een maand uit onze systemen verwijderd, met uitzondering van een log-file met je naam, contactgegevens en de datum waarop je via de Website naar vacatures hebt gezocht.

Grondslag
De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Je wil via e-mail informatie over vacatures van Olympia

  • Wat houdt dit doel in?
    Wij houden je graag op de hoogte van de laatste vacatures van Olympia. Dit doen wij met e-nieuwsbrieven. Indien je daarvan op de hoogte wilt blijven, dan kun je dit kenbaar maken door de betreffende link op de website aan te klikken en je e-mailadres en gewenste zoekcriteria in te vullen. Je kunt ook kiezen of je deze e-nieuwsbrieven dagelijks of wekelijks wilt ontvangen.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerkt Olympia je naam, je e-mailadres en de wensen ten aanzien van werk of een opdracht die je hebt ingevuld en een overzicht van welke e-nieuwsbrieven wij aan je hebben verstuurd.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Wij bewaren deze persoonsgegevens zolang je informatie van Olympia wilt ontvangen. Wil je  dergelijke e-mails niet meer ontvangen, dan kun je je te allen tijde afmelden door gebruik te maken van de afmeldmogelijkheid die is opgenomen in iedere e-mail van Olympia.
  • Grondslag
    De grondslag voor de verwerking van persoonsgegevens is de door jou gegeven toestemming.

Om je te bemiddelen tussen werkzoekenden en werkgevers

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia slaat de gegevens in je Mijn Olympia account op in haar systemen. Olympia gebruikt deze gegevens om te bemiddelen tussen werkzoekenden en opdrachtgevers. Ook gebruikt Olympia deze gegevens om te beoordelen of werkzoekenden geschikt zijn voor een vacature en voor bemiddeling naar vast of tijdelijk werkaanbod dan wel een opdracht. Olympia kan je gegevens gebruiken om contact met je op te nemen over een vacature of werkaanbod.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, geslacht, nationaliteit, werkvergunning, VAR verklaring, opleiding en werkervaring, referenties en getuigschriften, integriteitsgegevens, beschikbaarheid en inzetbaarheid en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?

Olympia mag deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact bewaren en zal deze hierna verwijderen.  Je krijgt zowel een jaar na het laatste contact als twee jaar na het laatste contact een bericht van Olympia, waarbij gevraagd wordt of je nog bemiddeld wilt worden naar werk. Als je niet meer bemiddeld wilt worden naar werk kun je jezelf op ieder moment uitschrijven via Mijn Olympia account. Op het moment dat je je Mijn Olympia account verwijdert, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren.

 Grondslag
De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Om je te informeren en met je te communiceren

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia slaat de gegevens in je Mijn Olympia Account op in haar systemen . Olympia gebruikt deze gegevens voor communicatiedoeleinden. Olympia kan je gegevens gebruiken om je te informeren over een baanaanbod of om informatie te verstrekken over haar dienstverlening en overige activiteiten.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, opleiding en werkervaring, beschikbaarheid en inzetbaarheid en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia mag deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact bewaren en zal deze hierna verwijderen. Je krijgt zowel een jaar na het laatste contact als twee jaar na het laatste contact een bericht van Olympia, waarbij gevraagd wordt of je nog bemiddeld wilt worden naar werk. Als je niet meer bemiddeld wilt worden naar werk kun je jezelf op ieder moment uitschrijven via Mijn Olympia account. Op het moment dat je je Mijn Olympia account verwijdert, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren.
    • Grondslag
      De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer. Als Olympia deze gegevens gebruikt om informatie te verstrekken over dienstverlening en overige activiteiten, zal Olympia dit niet doen zonder jouw toestemming.

 Om je passende ontwikkelingsmogelijkheden te kunnen bieden

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia slaat de gegevens in je Mijn Olympia Account op in haar systemen . Olympia gebruikt deze gegevens voor jouw ontwikkelingsdoeleinden. Olympia kan je zo de juiste training, opleiding, andere vormen van loopbaanbegeleiding en persoonlijke ontwikkeling aanbieden.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken we je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, opleiding en werkervaring, beschikbaarheid en inzetbaarheid en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht.

Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
Olympia mag deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact bewaren en zal deze hierna verwijderen. Je krijgt zowel een jaar na het laatste contact als twee jaar na het laatste contact een bericht van Olympia, waarbij gevraagd wordt of je nog bemiddeld wilt worden naar werk. Als je niet meer bemiddeld wilt worden naar werk kun je jezelf op ieder moment uitschrijven via Mijn Olympia account. Op het moment dat je je Mijn Olympia account verwijdert, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren.

  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Om een uitzendovereenkomst of arbeidsovereenkomst met je te sluiten, uit te voeren (je bent aan het werk) of te beëindigen

  • Wat houdt dit doel in?
    Op het moment dat je gesolliciteerd hebt op een vacature en Olympia wil je een baan aanbieden, bereidt Olympia een arbeidsovereenkomst voor. Olympia gebruikt je gegevens om dit te kunnen doen. Ook gebruikt Olympia je gegevens voor de verdere totstandkoming, uitvoering en beëindiging van (een) eventuele uitzend- of arbeidsovereenkomst(en), stageovereenkomst, dan wel overeenkomst van opdracht.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, geslacht, nationaliteit, BSN, ID-bewijs, verblijfsvergunning, verklaring belastingdienst en bankgegevens.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia bewaart deze gegevens overeenkomstig de wettelijke bewaartermijnen.
  • Grondslag
    De grondslag om persoonsgegevens te verwerken is het afsluiten van een uitzendovereenkomst. Indien Olympia jouw BSN en ID-bewijs verwerkt gebeurt dit alleen als daartoe een wettelijke verplichting is.

 

Om een overeenkomst met opdrachtgevers te sluiten

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia gebruikt je gegevens ten behoeve van voorbereiding, bemiddeling, totstandkoming, uitvoering en beëindiging van overeenkomsten met opdrachtgevers voor werving, selectie, beschikbaar stellen en/of inhuur van werkzoekenden.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, cv, e-mailadres en andere contactgegevens, geslacht, nationaliteit, BSN, ID bewijs/verblijfsvergunning.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia bewaart deze gegevens overeenkomstig de wettelijke bewaartermijnen.
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Indien Olympia jouw BSN en ID bewijs/verblijfsvergunning verwerkt, gebeurt dit alleen als daartoe een wettelijke verplichting is.

Voor de personeels- en salarisadministratie

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia moet je gegevens soms op basis van wet- en regelgeving verwerken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij identificatie, bestrijding van fraude, interne controle en waarborgen van bedrijfsveiligheid, aanvragen van subsidies, afdrachtverminderingen, premievrijstellingen en/of premiekortingen.

    Als uitzendkracht van Olympia krijg je toegang tot de website van de personeels- en salarisadministratie: https://www.e-flexer.nl/olympia/index.ewb, op deze website kan je je eigen gegevens inzien, je urenadministratie en –facturatie bijhouden en loonstroken en jaaropgaven downloaden.

    Als medewerker van Olympia krijg je toegang tot de website van de personeels- en salarisadminsitratie: https://www.werknemerloket.nl/#/login?returnUrl=%2Fstart, op deze website kan je je eigen gegevens inzien, je urenadministratie en –facturatie bijhouden en loonstroken en jaaropgaven downloaden. 
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
  • Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, geslacht, nationaliteit, BSN, ID-bewijs, verblijfsvergunning, opleiding en werkervaring, referenties en getuigschriften, integriteitsgegevens, beschikbaarheid en inzetbaarheid en je wensen ten aanzien van werk of een opdracht, arbeidsvoorwaarden, betalingsgegevens, plaatsingsgegevens, aanwezigheid, verzuimmelding, verlof, je personeelsdossier, gegevens die relevant zijn voor de aanvraag van subsidies, premiekortingen en dergelijke, urenregistratie, salarisgegevens en bankgegevens.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia bewaart deze gegevens indien noodzakelijk overeenkomstig de wettelijke bewaartermijnen.
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk om aan een wettelijke verplichting te voldoen.

Vereist op basis van wet- en regelgeving

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia moet je gegevens soms op basis van wet- en regelgeving verwerken. Dit is bijvoorbeeld het geval bij identificatie, bestrijding van fraude, interne controle en waarborgen van bedrijfsveiligheid, aanvragen van subsidies, afdrachtverminderingen, premievrijstellingen en/of premiekortingen.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres en andere contactgegevens, geslacht, nationaliteit, BSN, ID-bewijs, verklaring belastingdienst en bankgegevens, opleiding en werkervaring, beschikbaarheid en inzetbaarheid, je wensen ten aanzien van werk of een opdracht en overige gegevens noodzakelijk voor toepassing van relevante wet- en regelgeving.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia bewaart deze gegevens overeenkomstig de wettelijke bewaartermijnen.
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk om aan een wettelijke verplichting te voldoen.

Je bent contactpersoon van een opdrachtgever of leverancier

Je doet een aanvraag

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia slaat de gegevens die je invult op de website of doorgeeft op in haar systemen. Olympia zal je persoonsgegevens dan gebruiken om contact met je op te nemen om je wensen door te spreken.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en geslacht.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    We bewaren deze persoonsgegevens voor dit doel zolang je bij Olympia ingeschreven bent als contactpersoon van een opdrachtgever of leverancier. Behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving langer moet bewaren.
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belangen op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Om je te informeren en met je te communiceren

  • Wat houdt dit doel in?
    Olympia gebruikt je gegevens in haar database om contact met je op te nemen om je wensen door te spreken en om werkzoekenden die geschikt zijn voor de vacature onder je aandacht te brengen. Olympia kan je gegevens gebruiken om je te informeren over haar dienstverlening en overige activiteiten.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, e-mailadres, telefoonnummer en geslacht.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    We bewaren deze persoonsgegevens voor dit doel zolang je bij Olympia ingeschreven bent als contactpersoon van een opdrachtgever of leverancier.
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer

Je bent (kandidaat) zelfstandig ondernemer

Om in contact te komen

  • Wat houdt dit doel in?
    Als je op de Website klikt op de link 'Ondernemer worden', word je doorgeleid naar informatie over ondernemen bij Olympia. Deze informatie kun je ook vinden op de website www.ondernemenbijolympia.nl. Als je een mail stuurt neemt Olympia contact met je op om kennis te maken en te bespreken of ondernemen bij Olympia iets voor jou is.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerkt Olympia je naam, je e-mailadres, LinkedIn gegevens en de gegevens die jij zelf toestuurt per e-mail.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Olympia mag deze gegevens tot 2 jaar na het laatste contact bewaren en zal deze hierna verwijderen. Je krijgt zowel een jaar na het laatste contact als twee jaar na het laatste contact een bericht van Olympia, waarbij gevraagd wordt of je nog bemiddeld wilt worden naar werk. Als je niet meer bemiddeld wilt worden naar werk kun je jezelf op ieder moment uitschrijven via Mijn Olympia account. Op het moment dat je je Mijn Olympia account verwijdert, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren. 
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk ter behartiging van een gerechtvaardigd belang. Dit belang is voor Olympia het verrichten van bedrijfsactiviteiten.  Het gerechtvaardigd belang van Olympia zal in elk afzonderlijk geval niet zwaarder mogen wegen dan jouw belang op bescherming van je persoonlijke levenssfeer.

Om een franchisecontract op te stellen

  • Wat houdt dit doel in?
    Als zowel jij als Olympia enthousiast zijn over jouw ondernemerschap bij Olympia stelt Olympia een franchisecontract op. Olympia gebruikt je gegevens ten behoeve van voorbereiding, totstandkoming, uitvoering en beëindiging van de franchiseovereenkomst.
  • Welke persoonsgegevens verwerken wij hiervoor?
    Voor dit doel verwerken wij je NAW-gegevens, andere contactgegevens, geboortegegevens, geslacht, je KVK-nummer, BTW-nummer, overige gegevens noodzakelijk voor de toepassing van relevante wet- en regelgeving.
  • Hoe lang bewaren wij je persoonsgegevens hiervoor?
    Wij bewaren deze persoonsgegevens voor dit doel zolang je als ondernemer bent bij Olympia. Op het moment dat de franchiseovereenkomst is beëindigd, verwijdert Olympia je persoonsgegevens, behalve als Olympia deze gegevens op grond van wet- of regelgeving moet bewaren.
  • Grondslag
    De verwerking van persoonsgegevens is noodzakelijk om een franchiseovereenkomst af te sluiten.

Algemeen

Managementdoeleinden, Audits & controle
Olympia gebruikt je gegevens in haar database voor managementdoeleinden. Olympia genereert interne managementinformatie, (laat door derden) de interne controle en bedrijfsveiligheid verzorgen en oefent audits en accountantscontrole uit.

Wie heeft toegang tot je gegevens?

Olympia slaat je gegevens op in haar systemen. Zowel medewerkers, franchisenemer van Olympia en de aan haar gelieerde dochtermaatschappijen hebben toegang tot je gegevens in deze systemen voor zover dit voor hun functie noodzakelijk is.

Mag je als je jonger bent dan 16 jaar  persoonsgegevens verstrekken?

Als je jonger bent dan 16 jaar  mogen slechts je persoonsgegevens aan Olympia verstrekt worden als we  daarvoor uitdrukkelijke schriftelijke toestemming hebben gekregen van één van de ouders of van een wettelijke vertegenwoordiger die dit privacystatement heeft gelezen.

Hoe beveiligen wij de gegevens?

Olympia schakelt derde partijen in voor bepaalde werkzaamheden. Voor zover deze derden bij het uitvoeren van de betreffende diensten toegang hebben tot persoonsgegevens, heeft Olympia de vereiste contractuele en organisatorische maatregelen getroffen om te verzekeren dat je persoonsgegevens uitsluitend voor bovenstaande doeleinden worden verwerkt. Uitsluitend indien Olympia hiertoe wettelijk is verplicht, worden persoonsgegevens verstrekt aan toezichthouders, fiscale autoriteiten en opsporingsinstanties.

Je persoonsgegevens worden strikt vertrouwelijk behandeld en Olympia heeft passende technische en organisatorische beveiligingsmaatregelen getroffen tegen verlies of onrechtmatige verwerking van deze gegevens. Hiertoe gebruikt Olympia meerdere beveiligingstechnieken waaronder beveiligde servers, firewalls en encryptie, alsmede fysieke beveiliging van ruimtes waar gegevens zijn opgeslagen.

Waar kun je terecht met vragen en verzoeken om inzage, verwijdering etc.?

Als betrokkene kun je op grond van de Avg de volgende rechten uitoefenen:

  • Recht op inzage van je persoonsgegevens;
  • Recht van gegevensoverdraagbaarheid (dataportabiliteit);
  • Recht op vergetelheid;
  • Recht op rectificatie en aanvulling;
  • Recht op beperking van de verwerking (dataminimalisatie);
  • Recht om bezwaar te maken tegen de gegevensverwerking.

Indien je één of meer van bovengenoemde rechten wilt uitoefenen kun je een verzoek hiertoe indienen via:

Olympia Nederland B.V.
Eisenhowerlaan 140
2517 KN Den Haag
T 070 338 1050
F 070 388 1060
E info@olympia.nl

Olympia zal zo snel mogelijk en uiterlijk binnen een maand reageren op een verzoek. Indien een verzoek erg complex is om af te handelen zal Olympia dit binnen een maand laten weten en zal Olympia uiterlijk binnen 3 maanden op een verzoek reageren. 

Olympia zal geen vergoeding vragen om een verzoek af te handelen, tenzij de afhandeling van een verzoek buitenproportioneel is voor Olympia.

Als betrokkene heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. 

Olympia heeft een functionaris voor de gegevensbescherming (FG) aangesteld die toezicht houdt op de toepassing en naleving van de Avg. Je kunt contact opnemen met de FG via het telefoonnummer  070 338 1050 of per e-mail fgolympia@olympia.nl.

Wij helpen u graag uw ambities te realiseren