Ons werving- en selectieproces

Vanaf intake tot en met begeleiding

In zeven stappen vinden en werven we de juiste kandidaat voor je. Zo zorgen we voor een perfecte match tussen kandidaat en opdrachtgever.

Stap 1 - Intake vacature

Waarom moet de ideale kandidaat voor jou aan de slag? Het gaat er om wat je kunt bieden. Daarom zien we de vacature niet als ‘vraag’, maar als ‘winnend product’. Niet alleen de harde eisen in de functieomschrijving, maar juist ook de zachte criteria zijn voor ons en de kandidaat belangrijk.

Stap 2 - Marktanalyse

De volgende stap is een uitgebreide (lokale) arbeidsmarktanalyse. We gaan hierin graag een stap verder. Onze wervingsstrategie is namelijk volledig gericht op het werven vanuit de behoefte van kandidaten. Dit doen we door per functieprofiel alle push- en pullfactoren in beeld te brengen. Vervolgens stemmen we ons aanbod hierop af.

Stap 3 - Marktbewerking

Onze systemen zijn gekoppeld en geoptimaliseerd voor verhoging van vindbaarheid op jobboards, Google en social media. In de huidige arbeidsmarkt is dit vaak niet voldoende, het grootste deel van de arbeidsmarkt is niet actief op zoek. Een belangrijk deel van onze activiteiten is daarom gericht op de latent werkzoekende. De Olympia Cockpit vervult een cruciale rol hierin.

Stap 4 - Selectie

Na de selectie op harde criteria matchen we ook op zachte criteria. Dit doen we door een gesprek van betekenis, een check op referenties en een cultuurmatch. De laatstgenoemde is van groot belang. Uit onderzoek blijkt dat 72% van de mensen binnen één jaar vertrekt vanwege onvoldoende match met de bedrijfscultuur.

Stap 5 - Voorstellen

Nadat wij de geschikte kandidaat voor je gevonden hebben stellen we deze aan je voor, via een introductie of een rondleiding bij jou op locatie. Bij grotere aantallen kandidaten kan dit door middel van een speeddatesessie.

Stap 6 - Plaatsing

Na een intensief werving- en selectietraject start de kandidaat. Dit moment willen wij in het belang van alle partijen zo goed mogelijk laten verlopen. Wanneer de kandidaat aan de slag gaat, begeleiden we hem/haar van A tot Z. We informeren over de arbeidsvoorwaarden en nemen de belangrijkste huisregels door. Vervolgens zorgen wij voor een persoonlijke overdracht.  

Stap 7 - Begeleiding

Op de eerste werkdag en aan het einde van de proeftijd plannen we gesprekken in. Hierdoor blijven we betrokken en op de hoogte van de tevredenheid en de kwaliteit van de gemaakte match. Zo verzamelen we belangrijke informatie om onze dienstverlening te blijven verbeteren.

Ontvang meer informatie