Magazijnmedewerkers Laura en Daniel vinden werk en geluk in Nederland

  • 23 feb. 2019 10:22

“Opeens staat ze voor de deur van ons kantoor. In het Engels, met een prachtig Spaans accent vraagt Laura (23) of wij haar aan werk kunnen helpen. Ze wil echt heel graag aan de slag. Ik kom er tijdens het gesprek al snel achter dat als Laura iets wil, ze er alles aan doet om het voor elkaar te boksen. Ze is een echte aanpakker die volhoudt. Ze verandert een probleem in een kans. Daar heb ik waardering voor. Goed voorbeeld van haar doorzettingsvermogen is haar vastberadenheid om werk te vinden. Daarvoor verliet ze haar thuisland Spanje en vertrok naar Nederland omdat ze hier mee kansen zag.” 

“Laura vertelt me over haar ervaring als productiemedewerker. En dat ze graag wil doorgroeien en zich wil ontwikkelen. Door haar volhardende karakter, zie ik een mooie match met Recycling Services in Meppel. Hier maken ze pallets klaar voor hergebruik en kunnen ze aanpakkers en volhouders als Laura goed gebruiken.”

Laura en Daniel Olympia

Laura krijgt zowel promotie als een baan voor haar vriend Daniel

“Laura is blij met haar werk en werkt hard om te laten zien dat ze het aankan. Het werk van Laura is fysiek pittig door het verslepen en tillen van de pallets. Maar ze geeft niet op en doet qua kracht niet onder voor haar mannelijke collega’s. Ze is er altijd en ze houdt vol. Haar collega’s kunnen altijd op haar rekenen en dat draagt bij aan de stabiliteit in het team. Haar doorzettingsvermogen en betrouwbaarheid blijven niet onopgemerkt binnen Recycling Services. Na vier weken komt ze opnieuw ons kantoor binnenlopen. Stralend vertelt ze dat ze bij afwezigheid van haar chef zijn taken mag waarnemen. En daar is ze heel trots op.”

“Maar er ontbreekt nog iets in haar geluk. Ze vertelt me ook over haar partner Daniel (26). Hij is meegekomen uit Spanje en heeft nog geen baan. Ook hij is een ervaren productiemedewerker. Laura vertelt dat zij de gezamenlijke auto moet gebruiken om op het werk te komen. Hierdoor kan Daniel moeilijker overal op sollicitatiegesprek. De puzzel is snel gelegd. En het mooie is: Daniel en Recycling Services zijn óók een prima match. Daniel en Laura komen in dezelfde shift terecht, maar daar hebben collega’s in eerste instantie niet eens in de gaten dat ze een stel zijn. Zo professioneel is hun houding. Laura en Daniel zijn een met het team geworden.”

Laura en Daniel

De rust is terug: Laura en Daniel genieten elke dag van hun werk en nieuwe bestaan

“Bij het bedrijf waarderen ze Laura en Daniel erg. Door Laura’s vastberadenheid om van alles een succes te maken gunnen ze haar de kans om door te groeien tot operator. Ook wij hebben zoveel vertrouwen in haar dat we haar een taalcursus aanbieden. Zo kan ze ook echt doorgroeien tot operator. En Daniel laat zoveel inzet zien dat hij door mag groeien tot heftruckchauffeur. We bieden hem daarom deze opleiding aan. Elke dag rijden ze samen trots naar het werk en genieten ze van elkaar en van hun nieuwe bestaan. En wij genieten van dit duo dat op ons pad kwam en hun eigen plek heeft gevonden.”


Thema's
Gerelateerde artikelen