Ontmoet team Olympia Amsterdam

  • 20 jul. 2023 15:20

Groepsfoto Gem. Ams Optie 1

Ons werk doet ertoe. Omdat we jou kunnen helpen elke dag klaar te staan voor de stad Amsterdam, zijn wij trots op ons werk. Charlotte, Sharifa, Oumaima en Bart vertellen wat ons werk zo mooi en betekenisvol maakt.

Charlotte Schotanus, recruiter

Ik werk nu 1,5 jaar als recruiter bij Olympia, met veel plezier. Mijn meest betekenisvolle werkmoment ooit was tijdens de bemiddeling van Abdallah (42 jaar). Abdallah is advocaat, afkomstig uit Syrië en in 2009 gevlucht naar Nederland. Hij liet zijn zwangere vrouw daar achter en probeerde hier een leven voor hen op te bouwen. Bijna een jaar later kwam zij met hun jonge tweeling ook naar Nederland. Abdallah was van januari 2019 tot juli 2019 administratief assistent voor de Universiteit van Amsterdam en van maart 2022 tot juni 2022 stagiair juridische ondersteuning in het Bestuursrecht van de Rechtbank van Nederland. Sinds september 2022 volgt Abdallah de master Internationaal migratie- en vluchtelingenrecht Rechtsgeleerdheid aan Vrije Universiteit Amsterdam. Buiten zijn stages heeft Abdallah in Nederland niet in zijn vakgebied kunnen werken. Daar baalde daarvan. Hij wil gewoon zijn vak uitoefenen. Ik was onder de indruk dat  hij zijn master in het Nederlands volgt, om zo de Nederlandse taal snel te leren, zodat hij een kans heeft op werk in ons land.

Ik besloot hem op twee vacatures voor te stellen. Wel onder zijn niveau, maar hij moest ergens beginnen en ik was vastbesloten mijn contactpersonen bij Gemeente Amsterdam ervan te overtuigen dat hij een kans moest krijgen. Het ging om een functie voor Juridisch ondersteuner en een functie als Jurist Energietoeslag. Hij hoopte natuurlijk op de functie van Jurist. Maar hij stond voor alles open. Hij mocht bij beide directies op gesprek. Ik heb hem tips over de spelling van zijn CV gegeven, de contactpersoon goed voorbereid op wie zij tegenover zich zouden krijgen en benadrukt wat een fijn gesprek ik met Abdallah had gehad. Abdallah had een kans nodig. En het mooiste gebeurde…. Hij mocht starten als jurist! Hij was zo dankbaar. Ik kreeg kippenvel toen hij belde met dit goede nieuws. Tot op de dag van vandaag doet hij het fantastisch en is hij dankbaar. Dit laat hij ook zien op zijn werk. Hij probeert elke dag van zijn Nederlandse spellingfouten te leren, door goedkeurde bezwaarbrieven te bewaren, zodat hij niet telkens iemand erbij hoeft te vragen om zijn werk op spelling te controleren. Zo maakt hij het zichzelf makkelijk en ontlast hij anderen. Zijn teamleider vond een taalcursus niet eens meer nodig. Dit soort matches, daar krijg je toch energie van?

Direct inschrijven bij Olympia

Wij nemen binnen één werkdag contact met je op. 

Sharifa Winter, recruiter

Ik werk als Recruiter bij Olympia voor de Gemeente Amsterdam. Ik vind mijn baan als Recruiter erg leuk, omdat ik graag in contact sta met verschillende mensen. Ik merk dat dit diverse contact intrinsiek motiveert om deze mensen te helpen. Ik ben hier begonnen als assistent Recruiter, omdat ik dit goed kon combineren met mijn voltijd studie HRM. Als persoon ben ik meer praktisch dan theoretisch. Hierdoor heb ik ervoor gekozen om mijn studie in deeltijd voort te zetten. Het bevalt mij heel erg, omdat ik meer ruimte heb gekregen om mijn opgedane kennis direct toe te passen in praktijk en vragen uit de praktijk direct te toetsen op de theorie. Dit alles om mensen steeds beter te kunnen ondersteunen bij het vinden en/of behouden van een leuke baan.

Ouma

Oumaima Makhloufi

Flexbegeleider

Als flexbegeleider heb ik te maken met een diversiteit aan mensen en aan vragen en dat is precies waardoor ik mijn werk zo uitdagend vind.

Oumaima Makhloufi, flexbegeleider

Na het afronden van mijn HR-opleiding ben ik gaan werken bij Olympia, als flexbegeleider. Inmiddels doet ik dit werk nu iets langer een jaar, met veel plezier. Ik haal mijn energie uit het langsgaan bij de verschillende werklocaties van de gemeente en de gesprekken met flexkrachten. Maar ook van de verschillende HR-vraagstukken die ik kan oplossen voor de flexkrachten en de gemeente. De diversiteit aan mensen, evenals de diversiteit aan vragen geven mij het plezier dat ik zoek in een baan en de uitdaging die ik nodig heb. Ik kijk er naar uit mijn opgedane kennis ook de komende jaren in te zetten via Olympia voor Amsterdam. 

Bart Klein, vestigingsmanager

Inmiddels ben ik alweer 7 jaar werkzaam bij Olympia voor de gemeente Amsterdam. Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik mensen mag helpen aan en begeleiden in hun baan bij de gemeente Amsterdam. De toegevoegde waarde die al onze uitzendkrachten op hun eigen manier in de diverse functies hebben voor de gemeente Amsterdam geven me energie. Zo heb ik de afgelopen jaren al vele uitzendkrachten gesproken die vol trots over hun werkzaamheden vertellen, hier word ik enorm blij van. Ik sta te popelen om ook de komende jaren samen met mijn collega’s vele nieuwe verhalen te creëren. Ik heb enorm veel plezier in mijn werk en ik gun ieder ander hetzelfde, ik ben dan ook gedreven hier een bijdrage aan te leveren.

We werken al 18 jaar samen met de Gemeente Amsterdam. Wil je graag werken bij de Gemeente, of ben je benieuwd naar de openstaande functies? We hebben altijd leuke vacatures voor je klaarstaan. Ontdek ze hier!


Thema's
Gerelateerde artikelen