HR Flexbegeleider Sanne zet zich in voor geïnspireerde flexkrachten

  • 26 sep. 2022 17:03

Bij Olympia gaan we verder dan het bemiddelen van talenten. Vanuit de overtuiging dat alles wat je aandacht geeft groeit, richt Olympia Lichtenvoorde zich op geïnspireerde flexkrachten. Als HR Flexbegeleider laat Sanne de Bruijn hen met oprechte aandacht dagelijks ervaren dat zij betekenisvol zijn.  

Werkplezier en prestaties gaan hand in hand. Geïnspireerd aan het werk zijn, heeft een positief effect op het welzijn van mensen en daarmee op de productiviteit en het resultaat. Daarom investeren wij in ontwikkeling en hebben we aandacht voor de mens achter het werk. Sanne de Bruijn zet zich dagelijks in om werkgeluk van flexkrachten vergroten. Zij inspireert hen in hun werk.

Geen drempel
Sanne is volledig gericht op individuele begeleiding van flexkrachten op hun werkplek bij grootzakelijke relaties. “Doordat ik regelmatig bij opdrachtgevers aanwezig ben en met flexkrachten in gesprek ga, ervaren ze geen drempel. Ik heb oog voor mentaal welzijn en dat zorgt voor extra verbinding. Je bouwt een vertrouwensband op. In hoeverre zitten mensen op hun plek en hebben ze het naar hun zin? Hoe ervaren zij de werksfeer en willen ze zich nog verder ontwikkelen? Ik bespreek hun wensen en probeer deze te realiseren. Bovendien hoor en zie ik veel, wat ik intern bespreekbaar maak.”

Hulp met VOG
Zo hielp Sanne een flexkracht met het aanvragen van een VOG. Hij was verplicht deze na een aantal weken te overhandigen aan de opdrachtgever. Helaas werd zijn aanvraag vanwege omstandigheden afgewezen. “Vanaf dag één was deze flexkracht ontzettend gemotiveerd en zette zich voor meer dan 100% in”, zo vertelt Sanne. “Met een grote glimlach ging hij de uitdaging op zijn nieuwe werk aan. Toen we vernamen dat zijn VOG was afgekeurd, was dat een enorme teleursteling. Samen besloten we bezwaar in te dienen bij de gemeente. Ik ben immers zeer tevreden en wil deze flexkracht graag behouden. Dus ik heb een uitgebreid getuigschrift geschreven met mijn bevindingen. Na een aantal weken kregen we het goede bericht dat hij toch een VOG kreeg. Deze flexkracht is nu nog steeds met plezier aan het werk via Olympia en heeft onlangs het VCA-diploma behaald!”

Oprechte aandacht
Bij een andere opdrachtgever introduceerde Sanne het voortgangsgesprek. “Het is voor de organisatie prettig om een moment samen te zitten met de flexkracht, de supervisor en iemand van Olympia. Ook als er geen specifieke bijzonderheden zijn. Een blijk van waardering is immers ook belangrijk. Tijdens één van de gesprekken gaf een flexkracht aan op zoek te zijn naar meer verantwoordelijkheden. Samen hebben we een persoonlijk ontwikkelingsplan opgesteld. Een aantal maanden later heeft deze flexkracht duidelijke verbetering laten zien. Ook heeft hij de mogelijkheid gekregen om een hogere functie te gaan uitoefenen.”

Hét verschil maken
De succesverhalen van Sanne laten zien dat oprechte aandacht aan flexkrachten positieve gevolgen heeft. “Het doet vaak meer dan je denkt. Niet alleen voor en tijdens het bemiddelingsproces, maar ook daarna. Kleine attenties voor onze flexkrachten, regelmatig telefonisch contact en persoonlijke aandacht voor het fysieke én mentale welzijn, hiermee kan ik het verschil maken!”


Thema's
Gerelateerde artikelen