DHL-medewerkers geven hun werk een 8! Hoe zit dat?

Interview DHL met Roy Konings, Flexmanager bij DHL Supply Chain

  • 13 jan. 2022 10:37
Steven Gudde1
Steven Gudde Directeur Arbeidsmarkt

Ruim de helft van alle flexkrachten bij DHL waardeert het werk met een 8 of hoger. Met name vanwege de goede werksfeer, fijne collega’s en een prettige manier van aansturen. “Prachtig om dit terug te krijgen vanuit onze wekelijkse meetmomenten. We doen er ook alles aan om een fijne én veilige werkplek voor onze mensen te creëren. En als iets toch minder goed lijkt te gaan, pakken we dat direct op”, vertelt Roy Konings, sinds 1 oktober Flexmanager bij DHL Supply Chain.

Zowel het wekelijkse meetmoment (de hartslagmeting van Olympia) als de manier waarop collega’s bij DHL met elkaar omgaan, hebben invloed op de werkomgeving. Roy: “Als Flexmanager sta ik in dagelijks contact met al onze uitzendbureaus (flexpartners) om samen te zorgen dat er dagelijks voldoende medewerkers beschikbaar zijn voor de sites. En dat is flink aanpoten: we zoeken heel veel mensen, van Operator tot Reachtruckchauffeur en administratieve krachten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers, maar doen er ook alles aan om te zorgen dat onze collega’s zo lang mogelijk en met veel plezier bij ons blijven werken”. 

Onboarding zorgt voor goede start

“Vanaf het eerste contactmoment helpen we mensen om DHL te leren kennen. Dat begint al bij het uitzendbureau. Zo ontvangt elke kandidaat bij Olympia een DHL-boekje. Ook organiseren we rondleidingen om een indruk te geven van je misschien wel toekomstige werkplek. Nieuwe collega’s starten met een onboardingstraject. Er is veel aandacht voor het op weg helpen van een nieuwe medewerker. De eerste week krijg je bijvoorbeeld een buddy die je helpt om de site waar je gaat werken en ons bedrijf te leren kennen”, legt Roy enthousiast uit.

Doorgroeien bij DHL

“Veel medewerkers starten als warehouse operator met een flexcontract en hebben de mogelijkheid om zichzelf verder te ontwikkelen naar potentieel andere functies. Je kan zoveel kanten op. DHL bestaat uit 5 onderdelen waarvan alleen al bij Supply Chain in de Benelux zo’n 3.400 collega’s werken. Wereldwijd zijn dit er zelfs 168.000. Zo kun je starten op de heftruck en doorgroeien naar een leidinggevende rol. Ook is in ons werk geen dag hetzelfde. Komt er een extra order binnen, dan is het met je team de schouders eronder en gaan. Je kan ook extra uren maken als je dat wilt. Maar we bieden ook volop parttime mogelijkheden. En overwerk wordt natuurlijk beloond met een toeslag.

Veiligheid staat voorop

In deze hectiek staat veiligheid absoluut op de eerste plek. DHL investeert ook veel in innovatie en digitalisering. Niet alleen voor veiliger werken, maar ook om zwaar of repeterend werk over te laten nemen door slimme oplossingen. Hierdoor kan een medewerker weer andere taken oppakken.

Wat we verder nog doen aan een goede werksfeer? Wij geloven dat diversiteit onze werkplek verrijkt. En natuurlijk wordt iedereen af en toe verwend met een presentje rondom de feestdagen of vakantie. Bij de ene site vind je catering met ruime keuze, bij de andere neemt iedereen zijn eigen lunch mee of wordt soms een BBQ georganiseerd. In de pauzes pingpongen, tafelvoetbal of wandelen met collega’s, iedereen is vrij om met ideeën te komen!

Maar de mooie resultaten uit de wekelijkse hartslagmetingen komen vooral door onze pijlers veiligheid, vertrouwen en respect. Het hele bedrijf is hierop ingericht. Ik denk dat collega’s daarom de werksfeer zo prettig vinden. Omdat hun mening en hun ontwikkeling er bij DHL toe doet. Een prachtig compliment en stimulans om dit verder uit bouwen.” Wil je meer weten over werken bij DHL? Roy vertelt je er graag meer over. Stuur een mailtje naar dhl@olympia.nl


Thema's
Gerelateerde artikelen