Struyk Verwo Infra en de Operator Youniversity

"Ik kwam als kind al op de fabrieksvloer"

“Ik kende het operatorsvak niet van school, maar omdat mijn vader het altijd is geweest,” zegt Marco. “Die is nog steeds in die wereld aan het werk, maar nu wel als zelfstandig adviseur.” Marco zelf is aan de slag bij Struijk Verwo Infra in Tiel. Daar rondt hij binnenkort de opleiding tot operator niveau 3 af.

“Ik kwam als kind al op de fabrieksvloer als ik eens met mijn vader meeging. Ik heb het altijd een mooi vak gevonden. Maar toch ben ik een heel andere kant opgegaan. Ik heb een administratieve opleiding gevolgd, daarna heb ik onder meer in een winkel en in de logistiek gewerkt. Ik heb ook nog stage gelopen als boekhouder, maar daar zag ik toch niet echt mijn toekomst liggen.”

Snel en efficiënt

“Via een contact bij mijn oude bijbaan ben ik toch de kant van operator opgegaan. Dat had ik ook gedaan als de Operator Youniversity van Olympia niet op mijn pad was gekomen, want ik had zelf al bedacht dat ik het liefst die kant op wilde. De opleiding was een uitkomst, omdat je heel snel en efficiënt je diploma kunt halen en intussen gewoon werken.”

Doorgroeien

“Ja, dan moet je wel even flink aan de bak. Maar ik vind het niet heel erg zwaar. Ik weet waarvoor ik het doe! En ik weet dat mijn kansen op een baan waar ik plezier in heb, zo veel groter worden. Sterker nog: ik wil graag doorgroeien. Als ik de opleiding straks heb afgerond, is dat niet mijn eindpunt.”

Ontvang meer informatie