Operator Youniversity

Altijd de juiste operator

De instroom van (proces)operators is laag, terwijl de vraag onverminderd hoog blijft. Met de Operator Youniversity bieden we hiervoor een unieke oplossing. De Operator Youniversity is een efficiënt opleidingsprogramma, waarmee we ervoor zorgen dat we altijd een geschikte kandidaat voor je hebben, en dragen we bij aan jouw groei en continuïteit.

Hoe werkt het?

Olympia verzorgt de werving, selectie én opleiding van de kandidaat. Hij of zij komt bij ons in dienst en doet praktijkervaring op via het leerbedrijf. Dankzij de Operator Youniversity krijg je dus kandidaten die een professionele en intensieve opleiding hebben gevolgd. De service heeft een landelijke dekking, dus ook jouw bedrijf kan ervan profiteren. Na 2.080 gewerkte uren kun je de kandidaat bovendien kosteloos van Olympia overnemen.

“Operator is een verantwoordelijke baan”

Olam Cocoa in Koog aan de Zaan verwerkt rauwe cacaobonen tot cacaopoeder, cacaoboter en cacaomassa als bestanddelen voor de voedingsmiddelenindustrie. Nol van der Linden is opleidingscoördinator bij Olam Cocoa en begeleidt kandidaten die via Olympia de opleiding volgen.

Lees meer

Wat levert het jou op?

OLY 003 icon 20190412 29

Directe inzetbaarheid

De flexkracht studeert 6 tot 8 uur per week en werkt direct full-time voor jouw organisatie.

OLY 003 icon 20190412 30

Tijdswinst

De combinatie van theorie en praktijk duurt slechts één jaar.

OLY 003 icon 20190412 18

Flexibiliteit

De kandidaat kan op elk gewenst moment beginnen.

OLY 003 icon 20190412 1

Perfecte aansluiting

Olympia zorgt voor begeleiding en laat de opleiding goed aansluiten op jouw werkproces.

OLY 001 header 20200109 LambWeston

"In één jaar alles op orde"

Mehdi (31) werkt bij Lamb Weston in Oosterbierum en is bijna klaar met de opleiding tot operator niveau 3. Die kwam voor hem precies op het juiste moment. Lamb Weston is een van de grootste bedrijven ter wereld in diepgevroren aardappelproducten, appetizers en gedroogde aardappelvlokken. “Dit is een geweldige omgeving om in te werken,” zegt Mehdi.

Lees meer

Zo werven wij operators

Om je goede (proces)operators te bieden, nemen wij de volgende vijf stappen:

1. Zoekprofiel

We stellen samen een uitgebreid zoekprofiel op. Daarin bepalen we welke vaardigheden, drijfveren en training de operator nodig heeft. Het zoekprofiel zorgt voor een duidelijke richting in alle vervolgstappen.

2. Wervingsplan

Daarna maken we een wervingsplan dat is gebaseerd op historische data rondom het zoekprofiel. We werven niet alleen onder actief werkzoekenden, maar ook onder de passieve doelgroep met technische vaardigheden in jouw regio. Zo bereiken wij ook kandidaten die bij traditionele werving niet in beeld komen.

3. Cultuurmatch

Aansluiting bij jouw bedrijfscultuur speelt een belangrijke rol. Onze cultuurmatch staat centraal en wordt in een vroeg stadium getoetst bij de kandidaten. Dit voorkomt teleurstellingen en vroegtijdige uitstroom.

4. Kennismaking

Zodra wij een geschikte kandidaat hebben gevonden, plannen wij een gesprek met jou, de kandidaat en een consultant van de Operator Youniversity.

5. Toetsing

Na de kennismaking plannen we een bootcamp om de kandidaat zo snel mogelijk operationeel inzetbaar te maken. Dit is een online module waarin de kandidaat de basisvaardigheden, veiligheidseisen en huisregels leert. Na een succesvolle afronding start de kandidaat direct.

“Een mooie vorm om het vak te leren”

‘De meeste mensen die een aardappel bekijken, zien een aardappel. Wij niet. Wij zien mogelijkheden.’ Dit staat op de website van Lamb Weston, een toonaangevende speler in de wereldwijde aardappelmarkt. Een bedrijf dat kansen ziet, maar ook graag biedt. Aan toekomstig operators, bijvoorbeeld.

Lees meer

Bewezen succesvol

De afgelopen jaren hebben we vele ondernemers in de procesindustrie geholpen met de instroom van nieuw talent. We dragen onder meer bij aan het succes van organisaties als Rockwool, Bavaria, Smurfit Kappa, Plukon, The Greenery en Teijn Aramid. Door onze landelijke dekking en regionale focus kunnen wij ook jouw organisatie ondersteunen!

“Ik kwam als kind al op de fabrieksvloer”

“Ik kende het operatorsvak niet van school, maar omdat mijn vader het altijd is geweest,” zegt Marco. “Die is nog steeds in die wereld aan het werk, maar nu wel als zelfstandig adviseur.” Marco zelf is aan de slag bij Struyk Verwo Infra in Tiel. Daar rondt hij binnenkort de opleiding tot operator niveau 3 af.

Lees meer

Nieuwsgierig? Vraag meer informatie aan.