Lamb Weston en de Operator Youniversity

"In één jaar alles op orde"

Mehdi (31) werkt bij Lamb Weston in Oosterbierum en is bijna klaar met de opleiding tot operator niveau 3. Die kwam voor hem precies op het juiste moment.

Lamb Weston is een van de grootste bedrijven ter wereld in diepgevroren aardappelproducten, appetizers en gedroogde aardappelvlokken. “Dit is een geweldige omgeving om in te werken,” zegt Mehdi. “Nog los van de mooie producten en het voortdurend streven naar de hoogste kwaliteit. Je kunt hier bij iedereen aankloppen voor hulp en de sfeer is prima. Ik ben blij dat ik hier kan blijven. Als je de opleiding succesvol afrondt, geeft Olympia baangarantie. Heel fijn! Dat heeft zeker meegespeeld bij mijn keuze.”

Doorgroeien

“Hoe ik op de Operator Youniversity terecht ben gekomen? Via de algoritmes van Facebook, denk ik. Daar zag ik een oproep van Olympia voor kandidaten en zij hebben mij uiteindelijk voorgesteld bij Lamb Weston. Ik werkte daarvoor als operator bij een andere organisatie, maar daar kon ik niet doorgroeien zonder diploma en dat kon ik daar ook niet halen. Dus dit was een perfecte kans.”

Marathon

“Maar het is ook héél hard werken. En bij mij kwam er ook privé veel op me af: ik ben dit jaar verhuisd, getrouwd én onze tweede is geboren. Ik werk full-time en het is de bedoeling dat ik daarnaast genoeg tijd besteed aan de opleiding om alles te kunnen halen. Dus soms voelt het een beetje alsof ik een marathon aan het lopen ben. Maar het is zeker de moeite waard, want ik heb straks in één jaar alles op orde.”

Vrije tijd

“De opleiding gaat uit van Litop. Het is online, dus je moet zelf de discipline hebben om te studeren. Maar dat mag je wel op je eigen manier doen. Ik werk bijvoorbeeld graag een groot stuk vooruit. En dan besteed ik daarna een paar weken helemaal geen aandacht aan mijn opleiding, maar geniet van ik van mijn vrije tijd en m’n gezin. Dat is vast niet zoals het hoort, maar voor mij werkt het goed. Het is fijn dat ik bij Lamb Weston ook genoeg tijd en ruimte krijg om te studeren.”

Ontvang meer informatie