Lamb Weston en de Operator Youniversity

“Een mooie vorm om het vak te leren”

‘De meeste mensen die een aardappel bekijken, zien een aardappel. Wij niet. Wij zien mogelijkheden.’ Dit staat op de website van Lamb Weston, een toonaangevende speler in de wereldwijde aardappelmarkt. Een bedrijf dat kansen ziet, maar ook graag biedt. Aan toekomstig operators, bijvoorbeeld.

“Het is niet eenvoudig om op dit moment aan goede operators te komen,” zegt Klaas Visser, Shift Supervisor bij de fabriek van Lamb Weston in Oosterbierum. “Dus wij zijn heel blij met initiatieven als de Operator Youniversity van Olympia.

Aantrekkelijke kandidaten

“Als de instroom aan operators in de markt stijgt is dat goed nieuws. Het is helemaal mooi als ze de fijne kneepjes van het vak bij ons kunnen opdoen. Zo leren ze in de praktijk onze producten en processen alvast kennen. Dat maakt het voor ons extra aantrekkelijke kandidaten.”

Stevig in je schoenen

“Maar daar wil ik wel graag bij zeggen dat het een zware opleiding is. Het is een mooie vorm om het vak te leren, maar je moet stevig in je schoenen staan om volledige ploegendiensten te draaien én alle zelfstudie-uren die nodig zijn in je schema te passen. Ik heb bewondering voor de kandidaten die het voor elkaar krijgen.”

Kaf van het koren

“Natuurlijk speelt Olympia vooraf een rol. Zij selecteren de geschikte kandidaten. Dus ze scheiden het kaf van het koren en ze kijken ook of er qua cultuur en instelling een match is met het leerbedrijf. Maar daarna is het aan de kandidaat om er een succes van te maken. Wij helpen waar mogelijk, maar zij moeten zelf de kansen grijpen die wij bieden.”

Ontvang meer informatie