Olympia omarmt Nationale Collegadag op 7 april 2022

02-03-2022

Collega's krijgen een podium op Nationale Collegadag

Hoofddorp, 2 maart 2022 – Op 7 april is het Nationale Collegadag. De dag waarop 9 miljoen collega’s stilstaan bij de betekenis en de waarde van de mensen met wie ze het grootste deel van hun tijd doorbrengen. Ook dit jaar organiseren Olympia en Everybody Likes Penguins de Collega van het Jaar-verkiezing. Heel Nederland kan vanaf vandaag meedoen. Een jury selecteert uit alle inzendingen vijf collega’s die het meeste positieve impact maken op of via hun werk. Het publiek kiest uiteindelijk de winnaar.

Wie wordt Collega van het Jaar 2022?

In 2021 had collega Cerina de primeur van de verkiezing te pakken. Haar collega’s nomineerden de Utrechtse officemanager voor de titel ‘Collega van het Jaar’ omdat ze altijd een luisterend oor biedt en van elke werkdag een feestje maakt. Dit jaar kunnen niet alleen collega’s elkaar nomineren, maar worden werkgevers gestimuleerd om zelf ook acties op te zetten. Ook is het nieuw dit jaar dat heel Nederland kan stemmen op vijf door een jury geselecteerde finalisten.

Tot 13 maart middernacht kunnen mensen worden genomineerd. Daarna worden de stemlijnen geopend. Op 7 april wordt de winnaar feestelijk bekendgemaakt.  

De waarde van een fijne collega

Ook het afgelopen coronajaar is de waarde van collega’s weer gebleken. Velen werkten nog altijd op afstand of moesten juist op locatie werken. Maar wel op 1,5 meter afstand van elkaar en met een mondkapje op. Samenwerken heeft door corona dus een andere dimensie gekregen. Hierdoor is het volgens Olympia extra belangrijk om er voor elkaar te zijn. Ook nu veel mensen weer moeten wennen om hybride te werken of weer voltijd op kantoor te werken. Naar elkaar omkijken bereik je al door een luisterend oor te bieden, virtueel een kop koffie te drinken of een blokje om te doen met elkaar. Het zijn de kleine gebaren die een werkdag voor iemand betekenisvol maken.

 ----

Noot voor de redactie

Interesse om de winnaar te interviewen? Dat kan. Informeer naar de mogelijkheden bij:

Karlijn Stoelinga
Communicatieadviseur Olympia
E: k.stoelinga@olympia.nl
M: 06 23 77 4370


Olympia 20212414 2
Perscontact Karlijn Stoelinga