Annelies van Technische Unie is Collega van het Jaar 2022

07-04-2022

Zorgzame Annelies is Collega van het Jaar 2022

Hoofddorp, 7 april 2022 - Planner Annelies bij Technische Unie is dé Collega van het Jaar 2022. Dat maken Olympia en Everybody Likes Penguins vandaag bekend op Nationale Collegadag. Door haar tomeloze inzet voor haar team, haar betrokkenheid en zorgzame karakter maakt zij voor haar collega’s het verschil. Haar collega’s nomineerden Annelies en zo werd zij één van de vijf finalisten van de landelijke verkiezing.

Collega’s van Annelies verrasten samen met Olympia de Collega van het Jaar op haar werk bij Technische Unie met een optreden in de kantine. Singer-songwriter Maarten van Veen en zangeres Marjet Spook speelden een speciaal liedje dat helemaal op haar lijf was geschreven: Annelies! Jij zet een tandje bij, en we kunnen weer door, de uren gepland, de targets gehaald, jij speelt het klaar. Je bent collega van het jaar!

Haar collega Roy nam het initiatief om Annelies te nomineren: “We dachten, zou ze het wel leuk vinden dat we haar nomineren? Misschien is ze te bescheiden. Maar toen ze finalist werd en heel Nederland op haar kon stemmen, werd ze steeds trotser. Voor mij is zij de terechte winnaar, omdat ze een groot verschil maakt op de werkvloer.”

Annelies zegt trots: “Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd, dat is mijn motto. Dus ik bezorg iedereen elke dag een glimlach. Bij mij kan iedereen altijd terecht, met aandacht luister ik naar mijn collega’s. Want mijn dag is pas goed als mijn collega’s een goede dag hebben gehad.”

 

Wat is Nationale Collegadag?

Op de eerste donderdag van april, dit jaar 7 april, vieren we jaarlijks de Nationale collegadag. Dé dag waarop 9 miljoen collega’s in Nederland hun waardering voor elkaar uitspreken en stilstaan bij de betekenis die collega’s elkaar via hun werk geven. Want zo’n 260 werkdagen per jaar geven collega’s elkaar inspiratie, levenslessen, werkplezier, vaardigheden, persoonlijk groei en waardering.

Werk is een belangrijk onderdeel van je leven en collega’s hebben veel invloed op hoe jij je werk beleeft. Extra belangrijk dus om deze dag eens stil te staan bij de betekenis van collega’s.

Olympia en Everybody Likes Penguins zijn de initiatiefnemer en aanjagers van de Nationale Collegadag. Op 7 april zijn er allerlei leuke mogelijkheden om Collegadag te vieren en om je collega’s in het zonnetje te zetten. Veel bedrijven doen mee en organiseren interne acties.


Olympia 20212414 2
Perscontact Karlijn Stoelinga