Warehousetotaal: tips over omgaan met personeelstekort

18-03-2022

Hoe moet je als bedrijf er voor zorgen dat je mensen voor jouw warehouse aantrekt? Warehouse Totaal vroeg het onder meer aan Steven Gudde, directeur Arbeidsmarkt bij Olympia.

Gudde: “Het begint bij het besef dat de arbeidsmarkt niet meer geregisseerd kan worden door de werkgever. Dat kon eigenlijk nooit, maar werkgevers ‘kwamen ermee weg’. Het is de werknemer die de regie heeft en steeds nadrukkelijker zoekt naar werk waar hij/zij naast een inkomen ook voldoening uit haalt. Het is steeds belangrijker dat dit werk ook daadwerkelijk aansluit op wat mensen willen en hoe men in het leven (wilt) staan. Betekenisvol werk doen. Dit is niet meer voorbehouden aan de ‘happy few’. We zien deze behoefte steeds dominanter worden in alle sectoren, niveaus en leeftijden.”

“Dit is de tijd om als werkgever kritisch te kijken naar wat je te bieden hebt. Verplaats de vraag in je vacatures van ‘wat heb ik nodig als werkgever’ naar ‘wat heb jij nodig als werknemer’. Begin eerst bij de mensen die al voor je werken. Zorg ervoor dat jij als werkgever aantrekkelijk bent en blijft. Laat hen jouw verhaal als werkgever vertellen waarmee ze nieuwe medewerkers (hun collega’s) inspireren en interesseren.”

Lees het hele artikel