Coronavirus: handel zorgvuldig en beperk risico’s

Op deze pagina lees je hoe wij als werkgever met het coronavirus omgaan. We delen hier hoe wij de risico’s op meer besmettingen willen beperken. En wat jij hierin kunt doen. Natuurlijk geven we je ook graag antwoord op vragen die je mogelijk hebt over de invloed die corona heeft op jouw werk.   

Laatste update: 26 februari 2021

Avondklok

De overheid heeft per 21 januari de coronamaatregelen aangescherpt. Een van de maatregelen is een avondklok. Deze geldt vanaf zaterdag 23 januari. Dit betekent dat het tussen 21.00 uur en 04.30 uur verboden is om op straat te zijn. Deze maatregel heeft gevolgen voor iedereen die moet reizen voor werk, of buiten werkt, op tijden waarop de avondklok geldt. Zo moet je kunnen aantonen dat het echt noodzakelijk is dat je op dat moment buiten bent. Dit doe je door een werkgeversverklaring, een persoonlijke verklaring en je ID bij je te hebben. Meer informatie over de avondklok vind je op de website van de Rijksoverheid

Onze vestigingen zijn tijdelijk gesloten

We nemen als Olympia onze verantwoordelijkheid naar de maatschappij en houden ons aan de richtlijnen van de Rijksoverheid. Alle reguliere vestigingen van Olympia zijn dan ook, zolang de maatregelen gelden, gesloten. Het is in deze periode niet mogelijk de vestiging te bezoeken. Wij zetten ons werk online voort. Je kunt dus gewoon op ons rekenen. Heb je vragen over deze ontwikkelingen? Neem contact op met jouw contactpersoon van de vestiging. 

Op sommige locaties van opdrachtgevers is wel een contactpersoon van Olympia aanwezig. In die situaties hebben wij alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers en flexkrachten te waarborgen.

Beperk risico's

Het is belangrijk de algemene coronaregels van de Rijksoverheid te blijven volgen: 

  • Was je handen regelmatig en goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes. En gooi deze na gebruik weg.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts of plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping). Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van anderen.
  • Werk thuis, tenzij dat echt niet kan.
  • Vermijd drukte.
  • Draag een niet-medisch mondkapje in alle publieke binnenruimtes (bijvoorbeeld winkels, stations, afhaalrestaurants) en bij de uitvoering van contactberoepen.

De hierop aanvullende coronamaatregelen kunnen veranderen. Kijk voor de laatste actuele maatregelen op de website van de Rijksoverheid.

Wat betekent dit voor jou en je werk?

We beseffen dat dit gevolgen kan hebben voor jouw werk. Bekijk daarom ook de pagina Meer informatie voor flexkrachten. Daar vind je antwoorden op vragen die je mogelijk hebt. 

Alert blijven 

Houd je in ieder geval aan de algemene coronaregels van de Rijksoverheid en blijf alert. Dat doen wij ook. Verandert er iets op je werk? Dan zoeken we direct contact met elkaar. 

Tot slot 

Jouw werk is belangrijk. Gezond blijven ook. Juist door zorgvuldig te handelen en risico’s te beperken, zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Alvast bedankt voor je hulp daarbij. 

English

Click on this page for the English version of our update on corona.