“Soms ligt er een bedankbriefje op de container”

  • 15 jul. 2021 16:57

Sinds de pandemie in 2020 om zich heen slaat, is de term ‘vitaal beroep’ in zwang geraakt: banen die de samenleving draaiende houden. De 21-jarige Damien heeft zo’n baan. Hij werkt via Olympia Werkvertrouwen als belader bij Renewi. Samen met zijn collega’s – een chauffeur en een belader - trekt hij er dagelijks in alle vroegte op uit om afval op te halen.

Belangrijk werk

“Stel je voor wat er gebeurt als het vuil niet meer wordt opgehaald,” zegt Damien. “Dat vind ik het mooie aan dit werk: het is heel belangrijk voor de mensen die hier wonen. Ik hoor vaak dat ze blij zijn met wat ik doe en soms ligt er zelfs een bedankbriefje op de container. Dat waardeer ik zeer! Maar ik verbaas me wel over wat mensen allemaal in de container gooien. Televisies, tuintegels, dingen die daar écht niet thuishoren!”

Voorbeeldig medewerker

Damien hoopt ooit door te kunnen groeien tot shovelchauffeur, maar daarvoor moet hij eerst zijn groot rijbewijs halen. Dat hij op zijn plek is bij Renewi is duidelijk. En voor Renewi is Damien ook een aanwinst. “Hij is een voorbeeldig medewerker,” zegt logistiek planner Volkan Imeci. “Heel gemotiveerd en altijd op tijd. Ik noem het zelfs weleens ‘de match van het jaar’. Zo zie je maar dat talent zich niet laat vangen in een hokje. Als ik er steeds zo’n betrouwbare medewerker voor terugkrijg, zet ik me graag in om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te krijgen.”


Thema's
Gerelateerde artikelen