“Met zijn charisma overtuigde hij ons in tien minuten”

  • 15 aug. 2021 17:00

Bedrijven met een purpose presteren beter. Hoe dat precies zit kan je teruglezen in ons artikel Focus op purpose: een investering die geld oplevert.
De purpose van Olympia is het leiden van de maatschappelijke transitie naar werk van betekenis. Want mensen die weten dat ze werk doen dat ertoe doet, ervaren meer voldoening, zijn productiever en gelukkiger. Wij zetten ons in voor werk dat ertoe doet. We geloven dat iedereen een unieke waarde heeft die via werk tot uitdrukking komt. Daarom vinden wij het belangrijk om te matchen op de unieke waarde van mensen en niet alleen naar het cv te kijken.
Het verhaal van John laat zien hoe onze purpose in de praktijk mooie resultaten oplevert. 

Door een ongeval met de motor had John 30% van de kracht in zijn hand verloren. Daardoor kon hij niet meer werken in de bakkerij, waar hij teamleider was. Hij wilde niets liever dan aan het werk, maar hoe? Hij had een fysieke beperking, met zijn 53 jaar bleek hij te oud voor veel vacatures en zijn uitkeringspositie hielp ook niet mee. Toen wij John leerde kennen, zag hij het even niet meer zitten.

We besloten zijn cv aan de kant te leggen en het over belangrijkere dingen te hebben. Waar ligt zijn kracht? Waarvan gaat hij stralen? We ontdekten dat John slim en betrouwbaar is en heel goed luistert. John is zo iemand die zorgt dat je rustig blijft als je met een kapotte auto langs de kant van de weg staat. Daardoor zagen wij hem als de perfecte kandidaat voor de vacature van medewerker buitendienst bij de Provincie Zuid-Holland. Alle collega’s dachten er net zo over.
Het was wel iets moeilijker om de opdrachtgever bij de Provincie te overtuigen. ‘Een bakker? In de buitendienst?’

John mocht toch op gesprek komen. Het was spannend, maar we hadden er alle vertrouwen in. Het was even schrikken toen hij tien minuten na aanvang van het gesprek al aan de telefoon hing. Dat was wel een héél kort gesprek! Maar met zijn charisma had John niet langer nodig om de provincie te overtuigen. Hij had de baan!
Dit was een extra bevestiging dat we verder moeten kijken dan het cv, maar ook dat we moeten uitgaan van wat iemand kan. Dat we vol moeten houden, ook als de opdrachtgever twijfels heeft. Dat ons vertrouwen de kandidaat én de opdrachtgever verder helpt.
John voelt zich de koning te rijk met zijn nieuwe loopbaan. En dat is precies wat ons werk betekenis geeft.


Thema's
Gerelateerde artikelen