GGD: 'Dit konden we alleen samen met de uitzendbranche'

  • 15 jul. 2021 15:59
Marcella
Marcella de Muinck Directeur Olympia Werkvertrouwen

Sjaak de Gouw, portefeuillehouder infectieziektenbestrijding GGD, gaf een interview aan het maandblad van de ABU, Uitzendwerk. Hij sprak openhartig over de geleerde lessen van de omvangrijke crisisoperatie. En hij spreekt zich uit over de inzet van uitzendorganisaties: "Dit konden we alleen samen met de uitzendbranche". Een kroon op ons werk om zoveel mogelijk mensen in te zetten via Olympia in de strijd tegen het coronavirus. Van uitzendkrachten die test- en vaccinatieafspraken maken of helpen in teststraten tot bron- en contactonderzoekers. 

Een passage uit het volledige artikel:
In de strijd tegen corona zijn de landelijke koepelorganisatie en regionale GGD’en razendsnel opgeschaald van een paar duizend medewerkers naar ongeveer 40.000. Een enorme operatie waarbij de uitzendbranche veruit de meeste medewerkers levert. Sjaak de Gouw (portefeuillehouder infectieziektenbestrijding) van de landelijke GGD is trots op de snelle opbouw van deze ‘grootste startup van Nederland’ en de geleverde prestaties. De eerste lessen voor de toekomst ziet hij ook al.

Olympia zet ook onbenut arbeidspotentieel in bij GGD

Directeur Olympia Werkvertrouwen, Marcella de Muinck, vertelt over de inzet van haar afdeling om ruim 470 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

Passage uit het artikel: Bij de GGD-operatie zorgde uitzendorganisatie Olympia voor de werving en begeleiding van ruim 7.500 medewerkers. Daarbij zijn ook 470 mensen met een ‘afstand tot de arbeidsmarkt’ ingezet door Olympia Werkvertrouwen. Voor hen was het een belangrijke stap op de arbeidsmarkt, maar zo is ook een extra pool van onbenut potentieel aangeboord die hard nodig is op de arbeidsmarkt.

Lees hier het volledige artikel op ABU.nl 


Thema's
Gerelateerde artikelen