Terugblik 2021: verhalen uit het veld

  • 16 dec. 2021 14:36

Wenda Nihot en Kaj Bathoorn van Olympia Werkvertrouwen blikken terug op 2021 en delen hun verhalen.

Solange gaat voor het groot rijbewijs

Als afgestudeerd biologe wilde Solange graag in het lab werken. Het lukte haar alleen niet om aan een baan te komen. Na lang proberen zonder succes kwam ze uiteindelijk in de bijstand terecht. De gemeente bracht Solange in contact met Olympia Werkvertrouwen om te helpen. In het Gesprek van Betekenis op de vestiging vertelde ze dat ze graag buiten is en het fijn vindt om met haar handen te werken. En dat ze vooral heel graag wilde werken. Genoeg reden voor ons om flink ons best te doen.

Vanwege haar opleiding twijfelden we over de functie van belader, maar stelden het haar toch voor. Een mooie combinatie tussen buiten zijn en met je handen werken. En wat bleek? Het leek Solange leuk om te doen. Ze werkt nu al een half jaar met plezier als belader en draait volop mee. Ze heeft zelfs de ambitie uitgesproken het groot rijbewijs te gaan halen.
Inmiddels geeft ze daarnaast parttime les in de richting van haar studie. Solange is gelukkig met deze combinatie. We blijven haar ontwikkelingen volgen! 

Elianne wil gewoon doen waar ze blij van wordt

Dat Ellianne mag starten bij onze opdrachtgever in de schoonmaakbranche, stemt ons bijzonder vrolijk. Ze doorliep het UWV-traject, maar had behoefte aan meer begeleiding. Zo kwam ze bij Olympia Werkvertrouwen terecht. Elianne heeft een prachtig cv met veel ervaring in verschillende (management)posities. Door omstandigheden kon ze helaas niet bij haar laatste werkgever blijven. Ze kwam in de WW terecht, die uiteindelijk overging in een bijstandsuitkering. Talloze sollicitatieprocedures doorliep ze, helaas zonder resultaat. Bedrijven vonden haar vaak te hoog opgeleid, maar Elianne wilde gewoon werk doen waar ze blij van wordt. De lat voor zichzelf iets minder hoog leggen. Hoe nu verder?

Juist omdat ze zich naar ons toe kwetsbaar opstelde, konden we haar goed helpen. Ze wist het gewoon even niet meer. Dankzij het Gesprek van Betekenis begrepen we wat Elianne graag wilde. De baan was toen vrij snel gevonden: ze mag starten als medewerker klantenservice om daar de planning en orderadministratie te doen. Het bedrijf sluit goed aan op haar persoonlijkheid. Elianne is blij! Ze kan weer een betekenisvolle bijdrage leveren. En onze opdrachtgever heeft er een fantastische medewerker bij.

Als chauffeur is Sabine helemaal op haar plek

Sabine werkte als belader, maar kon door haar fysieke beperkingen niet altijd de zware werkzaamheden doen.
In overleg met de opdrachtgever wisselden we locaties en taken. Het werk bleef helaas te zwaar. En Sabine had het er moeilijk mee. Ze wilde zo graag. Samen bekeken we vervolgens wat wél kon.

Sabine werd overgeplaatst naar een andere locatie waar ze werd ingezet op vaste routes en dagen. Hier kreeg ze ook de mogelijkheid om naast haar werk als belader het groot rijbewijs te halen. Een kans die ze met beide handen aangreep. De opleiding bleek best pittig, omdat ze wat moeite had met het theoretische deel.
Mede dankzij begeleiding vanuit de opdrachtgever slaagde Sabine. Ze startte onder begeleiding van een buddy als chauffeur. Inmiddels rijdt Sabine trots rond als vaste chauffeur bij onze opdrachtgever in de afvalbranche.

Positieve Kor gaf ondanks zijn beperking niet op

Kor raakte door een bedrijfsongeval ernstig geblesseerd aan zijn duim, met arbeidsongeschiktheid tot gevolg. Maar Kor wilde blijven werken. Het bleek alleen moeilijk om passend werk te vinden. Kor gaf niet op. En wij ook niet. Hij verdiende net als ieder ander een kans om betekenisvol werk te kunnen doen.

Via onze samenwerkingspartner Doorzaam kon Kor met een speciale voucher starten in een traject voor jobcoaching. Hierin bekijkt een coach samen met de kandidaat wat hij of zij echt wil. Voor Kor werd dat al snel duidelijk: werken in een klantcontactcenter. Hij volgde de opleiding klantcontactmedewerker die hij met succes afrondde. Kor is gestart als medewerker klantcontact bij onze opdrachtgever en daar zelfs al in dienst. Hij gaf niet op en vond met de juiste hulp zijn droombaan.


Thema's
Gerelateerde artikelen