Franchisenemer worden bij Olympia leidt tot zakelijke en persoonlijke groei

  • 21 okt. 2022 09:27

Ondernemen is uitdagend én spannend tegelijk. Om ondernemers te helpen, ontwikkelde Olympia 20 jaar geleden een succesvolle franchiseformule. Hiermee kun je als startende ondernemer zacht landen en hoef je niet alles zelf uit te vinden. Al veel ondernemers stapten in. Ook Kor Visser werd franchisenemer bij Olympia, met inmiddels vier goedlopende vestigingen in Friesland.  
 
De uitzendbranche was niet onbekend voor Kor Visser. Na vijftien jaar in dienst bij Randstad stapte hij over naar Olympia. Na twee jaar als manager, nam hij de vestigingen in Friesland over. Inmiddels telt het bestand 80 klanten en 350 uitzendkrachten. “Ik heb altijd al de drive gevoeld om te ondernemen, maar ik zag mezelf niet op een zolderkamertje zitten en een uitzendbureau starten.”  

 

Ontwikkeling door ondernemerschap 

Met veel enthousiasme nam de Fries de vestigingen over en bouwde deze verder uit. “Tot nu toe heeft het mij echt gebracht wat ik ervan hoopte. Het ondernemen voor eigen rekening en risico is uitdagend, maar tegelijkertijd ook heel mooi. Het heeft enorm bijgedragen aan mijn eigen ontwikkeling. Zo heb ik binnen de samenwerking met Olympia veel dingen in korte tijd geleerd. Denk aan financiering, boekhouding en het opbouwen van een bedrijf. Het heeft geleid tot zakelijke, maar zeker ook persoonlijke groei” 
 

Voordelen franchisenemer bij Olympia 

Ondernemen blijft ook binnen de franchiseformule echt ondernemen. Toch zorgt Olympia voor een goed vangnet voor zijn franchisenemers. Visser: “Olympia heeft een goed landelijk netwerk met interessante klanten. Daarnaast nemen ze werk uit handen, zodat ik de dingen kan doen waar ik energie van krijg.” De ondernemer doelt op werkzaamheden als marketing en communicatie, implementeren van nieuwe wetgeving en facturatie gedaan door de franchisegever. 
 
“Nog prettiger is dat Olympia, als franchisegever, de voorfinanciering doet van het loon van uitzendkrachten en het beheer van debiteuren. Ik krijg keurig iedere week de winstmarge uitgekeerd.” Ook leert de Friese ondernemer veel van zijn mede-franchisenemers. “We helpen elkaar en delen kennis.” 

 “Olympia neemt werk uit handen, zodat ik de dingen kan doen waar ik energie van krijg” 

Lokale én grote klanten in een bestand 

Toen Visser de vestigingen overnam was er al een klantenbestand met lokale én landelijke klanten. Zo zijn klanten als DHL en de Belastingdienst samen te vinden met lokale MKB. “Het leuke is dat we echt iets kunnen betekenen voor al deze klanten. Zowel voor het invullen van één vacature als het verzorgen van de volledige personeelsplanning. Bij een grotere vraag aan mensen, pakken we het gezamenlijk op met andere franchisenemers en met Olympia. Zoals de werving voor medewerkers voor de GGD de afgelopen jaren. Dit werkte goed en snel.”  

Lokaal ondernemen werkt 

Als lokale franchisenemer is het bouwen van een netwerk een belangrijk onderdeel van het ondernemen. “Ik kom uit de regio Friesland dus ik had al een groot netwerk van vrienden, kennissen en bekenden van bijvoorbeeld de sportvereniging. Daarnaast had ik ook een zakelijk netwerk opgebouwd in deze regio.” Voor Visser werkt het goed om veel naar klanten te gaan en in gesprek te blijven. “Lokaal zakendoen werkt goed voor mij. Ik kies er bewust voor om kantoorartikelen af te nemen bij een lokale ondernemer in Friesland. Als deze ondernemer een keer een uitzendkracht nodig heeft, kan ik die leveren. Dat is een win-winsituatie.”  

“Wat mij trots maakt, is de professionele groei die de intercedenten op kantoor de afgelopen tijden doormaakten” 

Een bijdrage leveren aan een betere samenleving 

Waar Visser trots op is, is toch wel de verdubbeling van de winst sinds de overname. Maar dat is zeker niet het enige. “Wat mij ook trots maakt, is de professionele groei die de intercedenten op kantoor de afgelopen tijden doormaakten.” Daarnaast heeft de ondernemer in de afgelopen jaren stappen gemaakt in professionalisering en digitalisering. Maar niet alleen succes is wat energie geeft.  
 
Bij Olympia is bekend dat mensen gelukkiger en gezonder zijn als ze werk doen dat ertoe doet. Ook Visser vindt het belangrijk om bij te dragen aan een betere samenleving. “Tijdens de coronapandemie hebben we veel medewerkers geworven voor bron- en contactonderzoek en de vaccinatielijn. Dit heeft echt impact gehad en dat voelt zo goed. Zo konden we bijdragen aan bestrijding van het virus en lokaal veel mensen uit onder ander de horeca aan een baan helpen.” 
 
Heeft het verhaal van Kor Visser jou geïnspireerd? Word franchisenemer bij Olympia en groei als ondernemer op jouw manier.    


Thema's
Gerelateerde artikelen