Werving & Selectie

WERVING & SELECTIE VOLGENS OLYMPIA
Voor het juiste talent bij u in dienst
 
Herkent u dit? Het vinden van goed personeel wordt steeds moeilijker. Veel mensen met de juiste talenten hebben al elders een baan en bewegen minder snel in de huidige arbeidsmarkt. Het gaat er tegenwoordig niet alleen om waar talent te vinden is, maar ook met welk aanbod talent bereid is te bewegen. Werving & Selectie volgens Olympia heeft hierop hét antwoord. In onze Werving & Selectie werkwijze kijken we namelijk zowel naar uw vraag, als ook naar de beweegredenen van talent dat bij uw organisatie past. Wij vormen uw vraag om naar het winnend aanbod dat aansluit op de specifieke zoek- en besliscriteria van uw doelgroep. Daarbij bepalen we wat de meest effectieve wervingsmix is om het ideale talent te vinden en te verleiden.
 
Alles is gebaseerd op data waarmee we resultaten continu monitoren en bijsturen waar nodig. Daarmee voorspellen we wanneer wij talent aan u voor kunnen stellen. Dit bieden we overigens geheel no cure, no pay aan: wanneer we geen geschikte kandidaat vinden, dan betaalt u niets. Het enige dat we daarvoor vragen, is exclusiviteit, omdat we veel werk doen om te komen tot een goede shortlist. Hoe wij u precies helpen aan het juiste talent? We leggen de Werving & Selectie volgens Olympia werkwijze van vraag naar match graag uit. In onze unieke Werving & Selectie werkwijze zijn er een aantal cruciale stappen die zorgen dat wij voor u het juiste talent vinden.

1 Winnend aanbod

Uw vraag vormen wij om naar een winnend aanbod dat aansluit op de specifieke zoek- en besliscriteria van uw doelgroep. Wij verdiepen ons daarvoor dus in het talent waar u naar op zoek bent. Olympia is specialist in specifieke profielen voor mbo/hbo-functies, zoals bijvoorbeeld administratief medewerkers, medewerkers klantenservice of accountmanagers. Die kennis hebben we verwerkt tot praktische informatie over die specifieke profielen, zoals: wat vinden zij belangrijk in werk, zoeken ze naar werk (en waar) en welke zoekwoorden gebruiken ze? Wij hebben deze kennis in de afgelopen jaren opgebouwd en vullen dit aan met concrete data over deze doelgroep(en). Op deze manier maken wij onderbouwde keuzes in het positioneren van een winnend aanbod. Met dat aanbod adviseren we u vervolgens over de wervingsmix. We weten namelijk, op basis van diezelfde profielen van zojuist, ook heel concreet waar we de talenten die u zoekt, gaan vinden. Overigens is de waarde van het media-pakket wat we inzetten minimaal zo’n € 2.500 op basis van de prijzen die u zou moeten betalen als u ze zelf inkoopt. Het zoeken in en het plaatsen van een vacature op jobboards kost u al gauw honderden euro’s per jobboard. U bespaart zulke kosten als onderdeel van het hele no cure, no pay traject.

Verberg

2 Meten en bijsturen: de Wervingscockpit

Gedurende het werven meten we continu het resultaat van de wervingsinspanningen in onze Wervingscockpit. We zien direct concrete adviezen om het aanbod of de wervingsmix te verbeteren. Zo sturen we continu bij en vinden we snel en accuraat het talent dat past bij uw aanbod. Zo wordt werving en selectie geen ‘shot in the dark’ meer, maar een hele gerichte aanpak waarbij het resultaat vrij nauwkeurig kunnen voorspellen. Of, zoals dat in marketing heet; hiermee maximaliseren we de conversie van uw winnende aanbod.

Verberg

3 Selectie met Real-Job Check

Zodra we geschikte kandidaten hebben gevonden, volgt een fase van selectie. Natuurlijk gebruiken we instrumenten als, referentie-onderzoek, interviews en eventueel assessments, zoals eigenlijk redelijk gangbaar is in een werving en selectie-traject. Maar wij matchen kandidaten ook met uw bedrijfscultuur. Heel belangrijk want een mismatch met de bedrijfscultuur is namelijk veruit de belangrijkste reden om het eerste jaar van baan te wisselen. Door middel van de Real-Job Check wordt het geselecteerde talent in contact gebracht met een toekomstige collega en krijgt daarmee direct een goede indruk van de organisatie en de mensen die er werken.

Verberg

WERVING EN SELECTIE VOLGENS OLYMPIA MAAR NIET DIRECT VAST?
Als specialist in vast én flexibel personeel, kan Olympia u ook een verlengde proeftijd via een Flex-Vast oplossing bieden. Het talent begint in dienst van Olympia en pas na bepaalde tijd en bewezen succes, neemt u het talent over. Nog een manier om meer zekerheid over de juiste match te krijgen. Onderzoek van Schmidt & Hunter wijst immers uit dat ‘een proeftijd de beste voorspellende selectiemethode’ is. Overigens is dit een keuze die we bij aanvang van de werving en selectie al met u gaan maken, omdat het ook samenhangt met uw behoefte en winnende aanbod.
 
Hebben we uw interesse gewekt en bent u benieuwd naar de Werving & Selectie volgens Olympia. Neem dan contact op met de vestiging bij u in de buurt.