Week van de afvalhelden

Van 6 tot en met 12 maart is het 'De week van de Afvalhelden'. Tijdens deze week zet Nederland deze medewerkers in het zonnetje, en dat verdienen ze! Door weer en wind, elke dag van het jaar, het werk van onze afvalhelden gaat altijd door.

In heel Nederland zetten zo’n 30.000 medewerkers zich dagelijks onder andere in voor het inzamelen van afval en grondstoffen. En maar goed ook, want zonder hen zou ons land een stuk minder schoon, gezond en veilig zijn.

 

Werken in de afvalbranche

Wil jij bijdragen aan een schone leefomgeving in jouw regio? Als belader of chauffeur bij jouw lokale afvalverwerker kun je parttime of fulltime aan het werk. Je werkt samen met je collega's op verschillende routes in je eigen regio en zorgt er daar voor dat elke dag het vuilnis opgehaald wordt. Zo houd jij de buurt schoon. En heb je contact met de bewoners, dus ben je het visitekaartje van het lokale afvalbedrijf. 

 

Ja, ik wil solliciteren!

Wat mag je verwachten?

Olympia matcht jou met een werkgever in de afvalsector in jouw regio. Als belader krijg je een salaris tussen de €11 en €15 per uur. Heb je rijbewijs B en wil je doorgroeien naar een functie als vrachtwagenchauffeur? Dan kunnen wij jou opleiden naar een rijbewijs C. Als chauffeur verdien je een salaris tussen de €14 en €18 per uur.

Daarnaast krijg je nog veel meer:

  • Zowel parttime als fulltime mogelijkheden
  • Doorgroeien naar andere functies
  • Werken met leuke collega’s
  • Werken in de buitenlucht, een baan dat ertoe doet
  • Vakantiedagen, vakantiegeld en reiskostenvergoeding
  • In sommige gevallen een eindejaarsuitkering
  • Bedrijfskleding

Wie ben je?

Jij wil belader of chauffeur worden. Als belader of chauffeur voor de afvalverwerker in jouw regio kun je parttime of fulltime aan het werk. Je start vroeg in de ochtend, vaak al om 7 uur. Omdat je werkt in de buitenlucht pak jij de eerste zonnestralen van de dag gelijk mee.

Belader vuilniswagen:
Als belader is het belangrijk dat je fysiek fit bent, je moet namelijk lopen, tillen, sjouwen, duwen en trekken.

Chauffeur vuilniswagen:
Als chauffeur ben je in het bezit van een C-rijbewijs. Je rijdt soms met een collega en soms alleen. Af en toe zul je zelf ook de wagen uit moeten om het afval in te laden.

Het is daarnaast belangrijk dat je:

  • met eigen vervoer naar de startlocatie kunt komen
  • in verband met veiligheidseisen de Nederlandse taal spreekt
  • minimaal 16 uur per week beschikbaar bent

Wat ga je doen?

Je start elke dag in de ochtend op de startlocatie van de afvalverwerker. Je start rond 7.00 uur en bent in de loop van de middag klaar. Afhankelijk van de route en de drukte is dat tussen 14.00 uur en 17.00 uur. Elke dag en elke route is anders. Hierdoor zie je veel van de regio, kom je op veel plekken en zorg je dus in een grote regio voor een opgeruimde leefomgeving.

Waar ga je werken?

Je gaat via Olympia werken bij de lokale afvalverwerker. Door het hele land werkt Olympia samen met verschillende afvalverwerkers. Dit zijn onder andere Renewi, DAR, HVC, HMS, PreZero, RMN, Remondis, Bar, GAD, Saver en Cure.

Werken in de afvalsector?

Wil jij ook werk dat ertoe doet, in de afvalsector? Solliciteer dan direct bij jouw dichtstbijzijnde locatie. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met je op.  

Neem contact met mij op