Werk voor vluchtelingen

Olympia helpt statushouders aan werk in Nederland. Op deze pagina kunnen vluchtelingen solliciteren naar werk en werkgevers vacatures aanmelden en contact opnemen met Olympia Werkvertrouwen.

Voor vluchtelingen

We begrijpen dat het een grote stap is om in een vreemd land aan het werk te gaan. Vooral gezien de situatie waar je uit komt. Als je het gevoel hebt dat je klaar bent voor deze stap dan ben je van harte welkom bij Olympia, een uitzendbureau voor betekenisvol werk door het hele land. Wij gaan op zoek naar werk dat past bij wat jij nodig hebt, in plaats van andersom.

We realiseren ons dat dit voor jou een nieuwe ervaring is en dat het misschien heel anders gaat dan je gewend bent. Daarom begeleiden wij je bij elke stap, met taalcursussen Engels en Nederlands en begeleiding bij sollicitaties. Op het werk word je gekoppeld aan een collega/buddy die ervoor zorgt dat je je thuis voelt in je nieuwe baan.

Wij koppelen bedrijven en mensen aan elkaar, vooral op het gebied van logistiek, industrie, callcenters, gemeenten en het MKB. Daar is veel vraag naar praktisch opgeleide mensen. Wij zijn al vele jaren actief in deze sectoren en werken met veel bedrijven samen. We hebben dus veel vacatures beschikbaar!

Voor werkgevers

Huis en haard verlaten en aankomen in een vreemd land. Dit is wat veel mensen overkomt die op de vlucht zijn voor een onveilige situatie in hun eigen land. De Nederlandse overheid en duizenden Nederlandse burgers doen samen hun uiterste best om ervoor te zorgen dat vluchtelingen een stabiele en veilige plek hebben als zij hier aankomen. Wij begeleiden en adviseren werkgevers bij het aanbieden van geschikt werk voor vluchtelingen en statushouders.

We benadrukken bij onze klanten dat deze mensen geen economische migranten zijn die zich in ons land willen vestigen. Met oog voor hun speciale behoeften zoeken wij werkgevers die bereid zijn hun eisen zo aan te passen dat vluchtelingen welkom zijn.

Ben je op zoek naar werk?

Spreek je Nederlands of Engels op basisniveau en ben je klaar om te gaan werken? Dan helpen wij je graag. Iedereen is welkom, ongeacht je verhaal of achtergrond. 

Vind werk

Vluchteling werk bieden?

Staat u open voor vluchtelingen in uw bedrijf? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen. Wij nemen binnen 48 uur contact met u op.

 

Contact Olympia Werkvertrouwen

Refugee Help

RefugeeHelp is het online startpunt voor vluchtelingen. Hier vind je informatie over veiligheid, gezondheidszorg, veilige huisvesting, juridische hulp, opleiding en werk.

Bezoek RefugeeHelp.nl

Ondersteuning voor werkgevers

Olympia Werkvertrouwen werkt samen met organisaties die specifieke kennis hebben van de doelgroep. Ook hebben wij specifiek medewerkers in dienst die ervoor zorgen dat onze diensten zo goed mogelijk zijn afgestemd op wat vluchtelingen nodig hebben. Samen met deze medewerkers kijken wij wat er veranderd moet worden, bijvoorbeeld aan roosters of andere aanpassingen op de werkplek. Wij bieden de volgende ondersteuning: 

  • Taalcursussen Nederlands en Engels voor flexwerkers, als dat nodig is.
  • Flexwerkers koppelen aan een buddy-collega voor praktische zaken op het werk. 
  • Regelmatig evaluatiemomenten organiseren met de klant en vluchtelingen.
  • Tips en praktische informatie, zoals webinars en podcasts, delen met vluchtelingen die via Olympia aan het werk zijn.
  • Olympia heeft twee medewerkers in dienst genomen die zelf ook vluchteling zijn en helpen bij het eerste contact. 

Neem contact op met Olympia Werkvertrouwen voor advies en ondersteuning als u een vacature heeft voor vluchtelingen. 

Contact Olympia