Wat jij doet, doet ertoe. 
Werken bij de opvang van vluchtelingen

Wil jij je steentje bijdragen aan het welzijn van vluchtelingen in Nederland? Dat kan! Kom werken bij één van de opvanglocaties bij jou in de buurt.

In heel Nederland worden er opvanglocaties voor vluchtelingen opgezet door de Rijksoverheid. Jij kan hier per direct als algemeen medewerker aan de slag. Samen met je collega's zorg jij voor de vluchtelingen op de opvang. Van ontvangst en registratie tot het helpen met alledaagse zaken, jij staat voor hen klaar. 

De opvanglocaties zijn 24/7 geopend. Jouw werktijden zijn van maandag t/m zondag tussen 7.00 - 22.00 uur, afhankelijk van je eigen beschikbaarheid en de beschikbare diensten. Je kan parttime of fulltime werken; minimaal 16 en maximaal 36 uur per week. 

Het salaris is tussen € 14,65 en € 19,35 bruto per uur, afhankelijk van ervaring. Er zijn toeslagen voor het werken op afwijkende tijden en in de weekenden.

Ja, ik wil hier werken!

Wie ben je?

Jij staat klaar voor de mensen om je heen, zeker in deze tijd. Dit is jouw kans om hiervan je werk te maken. Je staat stevig in je schoenen, hebt geduld, bent cultuursensitief en empathisch. Heb je bijvoorbeeld ervaring als horecamedewerker, receptionist(e), gastheer/gastheer of host/hostess. Dan is dit een baan voor jou. Ook als je geen ervaring hebt, ben je van harte welkom.

Daarnaast spreek je goed Nederlands en/of Engels, zodat je kan communiceren met de mensen die in de opvang terechtkomen.

Het aanvragen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wat ga je doen?

Jij bent het gezicht van de opvanglocatie. Jij verwelkomt de vluchtelingen, registreert ze en bent het eerste aanspreekpunt voor ze.

Verder help je ze met alledaagse zaken zoals; boodschappen doen, papieren invullen en reizen met openbaar vervoer. Jij draagt bij aan een veilig en leefbaar woonklimaat op de opvanglocatie.

Op elke locatie werkt er ook een locatiecoördinator. Signaleer jij bijzonderheden of spanningen? Dan bespreek jij dit met hen.

Waar ga je werken?

Je gaat via Olympia werken op één van de vluchtelingen opvanglocaties in Nederland. Bij het solliciteren kan jij de locatie kiezen waar jij graag wilt werken. Dit is voornamelijk in de provincies Gelderland, Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland. 

De opvanglocaties zijn 24/7 geopend. Jouw werktijden zijn van maandag t/m zondag tussen 7.00 - 22.00 uur, afhankelijk van je eigen beschikbaarheid en de beschikbare diensten. Je kan parttime of fulltime werken; minimaal 16 en maximaal 36 uur per week. 

Wat mag je verwachten?

Olympia voorziet je van een zeer betekenisvolle baan waarbij je jouw talenten kan inzetten voor anderen:

  • Je ontvangt een uurloon tussen € 14,65 en € 19,35 bruto per uur;
  • Daar bovenop extra toeslag als je werkt op zaterdagen (175%) en zon- en feestdagen (200%);
  • Je bouwt 8% vakantiegeld en 24 vakantiedagen op o.b.v. 40 uur;
  • Je ontvangt reiskostenvergoeding, afhankelijk van jouw situatie;
  • Vanaf 8 weken werken ga je pensioen opbouwen;
  • Het is een tijdelijke baan voor minimaal 3 maanden, met kans op verlenging.

Nadat je je gegevens hebt achtergelaten, nemen wij binnen 48 uur contact op met je. Zorg dat je telefonisch goed bereikbaar bent voor een betekenisvol gesprek met ons!

Interesse?

Is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan direct bij jouw dichtstbijzijnde locatie. We nemen zo spoedig mogelijk telefonisch contact met je op.  

Neem contact met mij op