Olympia Dordrecht en Inholland: Dordrecht Academy Binnen 2 jaar een Associate Degree Logistiek-diploma

We leiden je op tot een logistieke topper!

Wil jij aan de slag als Planner, Coördinator of Teamleider in de logistiek, maar heb je nog niet de juiste papieren? Dan is dit je kans!

Olympia Dordrecht en Hogeschool Inholland zijn een unieke samenwerking aangegaan. Onder de naam 'Dordrecht Academy' bieden wij jou de mogelijkheid om een volledig betaalde hbo-opleiding te volgen in de logistieke sector. Dat betekent: een gratis opleiding, ervaring opdoen in de praktijk én grote kans op een baan na je opleiding! Ontdek hieronder wat wij jou allemaal te bieden hebben.

Enthousiast geworden over de opleiding? Laat hier je gegevens achter.

Waar word ik voor opgeleid?

De Associate Degree (Ad) Logistiek is een uitgebreide opleiding op hbo-niveau. Je wordt dus niet opgeleid tot Logistiek medewerker. Met je diploma op zak kan je verschillende kanten op binnen de logistieke sector. Je kan bijvoorbeeld aan de slag als:

 • Planner (productie, voorraad en transport)
 • Logistiek coördinator
 • Coördinator customer service
 • Supervisor logistiek
 • Teamleider logistiek
 • Coördinator logistiek IT

Of je besluit om na je opleiding door te studeren bij Hogeschool Inholland. Je stroomt dan in bij jaar 3 van de bacheloropleiding Logistiek Management. Deze opleiding volg je via Inholland zelf en niet via Olympia Dordrecht.

 

Wat is een Associate Degree (Ad)?

OLY 003 icon 20190412 5 v2

2 jaar

Tweejarige opleiding op hbo-niveau, met eventueel een rechtstreekse doorstroom naar een derde jaar bachelor.

OLY 003 icon 20190412 22

Praktijk

De opleiding is praktischer dan een hbo-bachelor, maar theoretischer dan een mbo-opleiding. Je leert door te doen.

OLY 003 icon 20190412 15 v2

Logistiek

Een Associate Degree werkt nauw samen met de beroepspraktijk. Je gaat dus echt bij een bedrijf aan de slag.

OLY 003 icon 20190412 14 v2

Diploma

Na afronding van de opleiding krijg je een wettelijk erkend diploma op hbo-niveau.

Tijdens de Associate Degree Logistiek ga je 4 dagen per week aan het werk en heb je 1 dag school. Olympia Dordrecht vindt voor jou een logistiek bedrijf waar jij tijdens je opleiding aan de slag kan. Wij zorgen dat dit bedrijf natuurlijk bij jou en jouw wensen past, zodat je op een fijne plek terechtkomt. Je volgt de opleiding bij Hogeschool Inholland in Dordrecht. De opleiding is in het Nederlands.

Studieprogramma Ad Logistiek

De Associate degree Logistiek is een 2-jarige hbo-opleiding. Elk jaar is opgebouwd uit twee semesters met elk een eigen thema. In het laatste semester van het tweede jaar richt je je volledig op een verbeteropdracht die je op je eigen werkplek uitvoert. Zo heb je gelijk profijt van de verbeteringen die je daarbij doorvoert.

Studievormen
Je studeert op verschillende manieren. Zo blijft je opleiding interessant. Bijvoorbeeld via:

 • Werkcolleges
 • Workshops
 • Gastcolleges
 • Bedrijfsbezoeken
 • Zelfstudie
 • Online leermodules

Je werkt alleen of in een groep aan jouw eigen ontwikkeling. Denk hierbij aan kennis over logistiek, zoals inkoop, warehousing, transport of crowdmanagement, maar ook aan softskills, zoals communiceren, presenteren, samenwerken of plannen.

We motiveren en helpen je om het beste uit jezelf te halen!

De opdrachten die je maakt om aan te tonen dat je de stof beheerst, voer je zoveel mogelijk uit op jouw eigen werkplek. Hierdoor heb je in de dagelijkse praktijk al meteen profijt van de zaken die je leert. Zijn er onderdelen die je al beheerst? Dan kun je deze gewoon inbrengen als bewijs in jouw persoonlijke portfolio.

Dordrecht Academy

De vestiging van Olympia Dordrecht en Hogeschool Inholland zijn een unieke samenwerking aangegaan onder de naam 'Dordrecht Academy'. Je volgt de opleiding bij Inholland, maar gaat via Olympia Dordrecht aan de slag bij een logistiek bedrijf. In ruil daarvoor betaalt Olympia Dordrecht jouw gehele opleiding!

Je volgt dus een gratis opleiding, doet werkervaring op en er is een grote kans dat jij na jouw opleiding bij het bedrijf kan blijven werken. Een diploma én een baan, en dat alles binnen 2 jaar. Hoe lekker is dat?

Inholland X Olympia

Wil jij opgeleid worden?

Heb jij interesse in de Ad Logistiek? Klik op de knop, vul je gegevens in en wij nemen snel contact met je op!