Steven Gudde benoemd tot directeur Impact & Arbeidsmarkt

14-07-2022

Olympia HQ 20 4 22 0044 v3

Olympia versnelt transitie naar betekenisvol werk met benoeming directeur Impact

Hoofddorp, 14 juli 2022 – Steven Gudde is benoemd tot directeur Impact & Arbeidsmarkt bij Olympia. Met deze stap zet de uitzendorganisatie nog nadrukkelijker in op het maken en meten van sociaal maatschappelijke impact. De focus op impact komt voort uit de ambitie van Olympia om betekenisvol te groeien, waarin de betekenis van werk centraal staat.

Vijf jaar geleden koos Olympia ervoor om vanuit haar purpose te focussen op de transitie naar betekenisvol werk. Gudde: “Wij zien werk als een waardevolle bezigheid waarmee mensen betekenis aan hun leven geven. Dat gunnen wij iedereen. Dit denken is de basis van ons bedrijf en onze dienstverlening. Niet alleen om onszelf te verbeteren maar ook om anderen te inspireren om samen de wereld van werken in Nederland te helpen veranderen en zoveel mogelijk mensen te helpen naar werk van betekenis.”

Olympia heeft meerdere projecten waarin dit denken aan de praktijk wordt getoetst. Zoals het SKILLS-project met Sharehouse, van TNO. Om van te leren en kennis en inzichten te delen. Daarnaast heeft Olympia de eigen impact in kaart gebracht. Afgelopen half jaar heeft het Impact Institute onderzocht hoeveel impact Olympia heeft gemaakt op menselijk kapitaal en andere domeinen. “Binnenkort brengen we de definitieve impactanalyse naar buiten. De eerste resultaten tonen dat Olympia in totaal impact positief is voor al haar stakeholders. Het bevestigt dat de ingezette koers loont. Het laat ook zien dat er nog een wereld te winnen is. Precies dat zie ik als mijn opdracht om samen met alle collega's, klanten en branchegenoten het verschil te maken voor (flex)werkers in Nederland. Al is het maar een klein beetje, dan hebben we al een wereld gewonnen.


Olympia 20212414 2
Perscontact Karlijn Stoelinga