Olympia sluit betekenisvolle samenwerking met Gemeente Den Haag

30-06-2021

Door de coronacrisis is de werkloosheid in 2020 fors gestegen in de gemeente Den Haag, van 5,1 (2019) naar 5,8 procent (eind 2020). Veel inwoners van Den Haag zijn door de coronacrisis hard getroffen. Mensen die hun baan kwijt zijn geraakt, moeten op zoek naar ander werk, mogelijk zelfs in een andere beroepssector. Hiervoor heeft de Gemeente Den Haag een samenwerking opgezet met de uitzendbranche waardoor mensen die door de werkloos zijn geworden, direct via onder andere Olympia naar werk bemiddeld kunnen worden. Hiermee wordt gezamenlijk de instroom van mensen naar een uitkering verkleint en de kansen op een nieuwe baan voor deze mensen vergroot.

Inclusiviteit

Het is de ambitie van Olympia om op een duurzame manier een inclusieve arbeidsmarkt te creĆ«ren in de regio Haaglanden. Tenslotte heeft iedereen recht op betekenisvol werk. Daarom intensiveert Olympia de mooie samenwerking met de Gemeente Den Haag om mensen met een bijstandsuitkering succesvol naar nieuw werk te begeleiden. Dit doet Olympia Werkvertrouwen in nauwe samenwerking met de Olympia vestiging in Den haag. Dit alles komt samen in de Sectordeal Uitzendbranche, waar Olympia een betekenisvolle bijdrage gaat leveren aan de stad Den Haag.

Joop de Boer en Karin Brabander hebben afgelopen woensdag 23 juni in het Cars Jeans stadion van ADO Den Haag een Werkakkoord ondertekend met de Gemeente Den Haag.


Olympia 20212414 2
Perscontact Karlijn Stoelinga