Olympia: Leerwerkplekken energiemonteurs versnellen energietransitie

16-06-2022

Versnelling energietransitie met leerwerktraject energiemonteurs

Versnelling energietransitie met leerwerktraject energiemonteurs

De noodklok klinkt overal. Installatiebedrijven hebben moeite om vacatures voor energiemonteurs in te vullen. Goede vakmensen zijn er niet van de ene op de andere dag. Maar gemotiveerde, direct inzetbare mensen wel. Ze willen aan de slag, maar hebben nog niet de juiste papieren. Door nu aan te sluiten bij de unieke Energie leerwerkrotonde van Olympia beschikken installatiebedrijven direct over nieuwe vakmensen. Geïnteresseerde bedrijven kunnen een informatiebijeenkomst bijwonen op donderdag 30 juni aanstaande bij Olympia in Lichtenvoorde.

Bij installatiebedrijven is het installeren van zonnepanelen, warmtepompen en laadpalen aan de orde van de dag. De vraag neemt toe, het aantal schaarse vakmensen ook. Bedrijven komen hierdoor in de knel. Dé oplossing ligt in de Energie leerwerkrotonde. Een nieuw ontwikkeld leerwerktraject van Olympia in Midden-Twente en de Achterhoek in samenwerking met opleidingsinstituut Technicom. Olympia beschikt over de talenten, die direct meewerken in het bedrijf en daarnaast een digitale, modulaire opleiding volgen voor zonnepanelenmonteur, monteur warmtepomp of laadpalen. De vakkracht ontwikkelt zich in een kansrijk beroep dat bij hem of haar past, bedrijven profiteren direct van een nieuwe medewerker. Winwin dus.

Waarom meedoen?
Het modulaire mbo-opleidingstraject is ontwikkeld en erkend door de industrie en gaat deze zomer nog van start. Kandidaten kunnen direct aan de slag, maar daarvoor zijn uiteraard werkgevers nodig. Het ontwikkeltraject heeft grote voordelen voor bedrijven, zo vertelt Nick Braakhekke, intercedent bij Olympia. “Bedrijven hoeven niet te wachten totdat mensen een diploma hebben gehaald. De kandidaten volgen de verschillende modules tijds- en plaatsonafhankelijk. Ze zijn in elke gewenste volgorde af te nemen. Dat is een enorm voordeel. Mensen zijn aan het werk en passen het geleerde direct toe in de praktijk. Monitoren van de voortgang is eenvoudig en inzichtelijk voor de werkgever. Olympia zorgt voor de geschikte kandidaten. Met de Energie leerwerkrotonde maken we het beroep toegankelijk voor werkzoekenden en werkenden, die geen voorliggende (vak)opleiding hebben kunnen volgen. Maar wel iemand die de competenties en motivatie heeft.”

Laagdrempelig, toegankelijk traject
Olympia begeleidt de kandidaten tijdens het traject en vergoedt deels de opleiding. Een gedeelte van de opleidingskosten betalen de werknemers via het salaris terug tijdens de periode dat ze voor Olympia werken. “Dit maakt het voor gemotiveerde werkzoekenden laagdrempelig om in te stappen”, aldus Nick Braakhekke. “Ook laagdrempelig en toegankelijk is het traject. Op elke afslag van de rotonde is het mogelijk om in- en uit te stromen. En de theorie wordt individueel digitaal aangeboden met veel praktijkfilmpjes. Bovendien krijgt elke kandidaat een e-docent en coach ter ondersteuning.”

Informatiebijeenkomst 30 juni
Door te investeren in de Energie leerwerkrotonde bereiden installatiebedrijven zich voor op de toekomst en bieden zij klanten toegevoegde waarde. In dit leerwerktraject zijn zij een essentiële schakel. Zonder hen komen bedrijven én de hele energietransitie niet vooruit. Kom meer te weten over dit traject en meld u aan voor de informatiebijeenkomst op donderdag 30 juni aanstaande bij Olympia in Lichtenvoorde. Bent u daarna overtuigd? Dan kunt u direct starten!

Meer informatie of aanmelden voor de informatiebijeenkomst? Neem contact op met Nick Braakhekke: n.braakhekke@olympia.nl of tel. 06 14 40 53 86.


Olympia 20212414 2
Perscontact Karlijn Stoelinga