Olympia behaalt opnieuw hoogste trede PSO Prestatieladder

11-05-2023

Behoud van trede 3 is erkenning van de visie en aanpak sociaal ondernemen

Hoofddorp 11 mei 2023 – Olympia bereikt opnieuw Trede 3 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) en behoort hiermee tot de 10% best presterende bedrijven. De PSO is het wetenschappelijk onderbouwde meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet en zichtbaar maakt. Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat Olympia op een kwalitatieve en succesvolle wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Marcella de Muinck, directeur Olympia Werkvertrouwen, zet zich met haar speciale afdeling sinds 2019 landelijk in om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt te begeleiden naar werk. Door centrale aansturing lukt het de afdeling om lokaal intensief samen te werken met werkgeversservicepunten en gemeentes. Zo werd Olympia dit jaar nog bekroond met de UWV Samenwerkingsaward.

Marcella: “Vanuit onze overtuiging dat iedereen recht heeft op werk, betekenisvol werk, lukt het Olympia steeds weer om gemiddeld 6% van onze uitzendkrachten te bemiddelen en begeleiden vanuit een uitkeringssituatie. Ook hebben wij ruim 1000 Oekraiense vluchtelingen geholpen aan werk en zetten wij ons in om flexkrachten de ondersteuning te bieden die zij nodig hebben. Een van deze voorbeelden is financiële coaching. Dit doen we samen met de Nederlandse Schuldhulproute.”

Ambitie meer werkgevers PSO certificeren

Olympia en PSO werken samen om werkgevers te helpen invulling te geven aan de ambitie om socialer te ondernemen. Met als doel een PSO-certificaat te behalen. Deze certificering maakt sociaal en inclusief werkgeven meetbaar en zet werkgevers er indirect toe aan om alle werkprocessen, waaronder werving en begeleiding, zo in te richten dat de werkplek een inclusieve werkomgeving wordt.

Marcella: “Hoe mooi zou het zijn als steeds meer werkgevers de hoogste trede op de PSO-prestatieladder behalen? Alleen dan bereiken we een inclusieve arbeidsmarkt, waarin iedereen welkom is en perspectief heeft op een duurzame loopbaan. Dat is waar Olympia in gelooft en naar streeft. En het enige wat daarvoor nodig is een inclusieve kijk op de vraag en aanbod in je organisatie.”

 

Inclusief werkgeverschap

Doel van PSO is om meer mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie op een duurzame en kwalitatief goede wijze aan werk te helpen. Dit doen we niet alleen door in onze eigen organisatie werkplekken te faciliteren, maar ook door onze leveranciers en opdrachtnemers te stimuleren om sociaal te ondernemen. Wij kiezen er bewust voor producten of diensten in te kopen bij SW-bedrijven en/of andere PSO-gecertificeerde organisaties. Dit wordt ook wel ketenstimulering genoemd. Door meer organisaties socialer te laten ondernemen groeien we samen naar een inclusieve samenleving.

 

Niveaus van de PSO-Prestatieladder

Het PSO-keurmerk kent vier prestatieniveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3 <link naar https://www.pso-nederland.nl/direct-meten-en-aanvragen/wat-meet-en-certificeert-de-pso/kwalitatieve-criteria-voor-de-directe-sociale-bijdrage>. Het idee achter de Trede-benadering is dat organisaties kunnen groeien op de PSO-Prestatieladder door op een duurzame wijze meer werkgelegenheid te bieden aan kwetsbare groepen in onze samenleving.

 

Meer informatie?


Meer weten over de PSO, kijk dan op www.pso-Nederland.nl. Meer weten over Olympia Werkvertrouwen, kijk dan op https://www.olympia.nl/personeel/werkvertrouwen/

 


Olympia 20212414 2
Perscontact Karlijn Stoelinga