Olympia for Ukraine

Werk voor vluchtelingen

Ben jij eraan toe om te werken in Nederland en spreek je Engels (basisniveau)? Wij helpen je daar graag bij. Bij ons is iedereen welkom. Met elk verhaal, met elke achtergrond. Jij dus ook. Wij kijken naar wat je kan, waar je talent voor hebt en naar wat je leuk vindt. We zorgen voor goede begeleiding, bijvoorbeeld dor middel van taaltrainingen. Maar ook zorgen we ervoor dat je gekoppeld wordt aan een buddy, een collega, zodat jij je snel thuis voelt bij je werkgever.

We zoeken naar werk wat past bij jouw dagindeling, zodat je er ook voor kinderen of andere familieleden kunt zijn. We kijken waarin jij je kan ontwikkelen. En dan zorgen we dat je op een plek terechtkomt waar je het beste uit jezelf kan halen. Betekenisvol werk noemen we dat. Per jaar helpen we meer dan 30.000 mensen zoals jij aan werk, werk dat ertoe doet. Zo’n 3.500 mensen komen uit een bijzondere situatie en krijgen van ons extra hulp. Iedere vluchteling is welkom bij Olympia. 

Voor werkgevers

Ontheemd zijn van huis en haard en terechtkomen in een vreemd land. Dat overkomt mensen die uit een oorlogssituatie vluchten. Op dit moment komen er veel Oekraïense vluchtelingen naar Nederland, zij hebben allereerst rust nodig en een stabiel basis om op adem te komen. Er vluchten nu vooral vrouwen en kinderen. Zij hebben vaak hun partner, zoon of andere mannelijke familieleden achter moeten laten in een hectische oorlogssituatie. Na een periode van rust starten veel mensen de zoektocht naar werk. Per 1 april 2022 kan iedere Oekraïense burger gemakkelijk in Nederland werken, maar wij begrijpen dat de stap naar werk voor veel mensen groot is.

Vluchtelingen die deze stap willen maken, kunnen terecht bij Olympia. Wij zoeken naar werk dat past bij de behoefte van de werkzoekende, en niet andersom. We bieden ook taaltrainingen en andere educatie om ervoor te zorgen dat vluchtelingen zich, tijdelijk, thuis voelen op hun werk. Door samen te werken met Vluchtelingenwerk en Oekraïners, leren wij hoe we de beste zorg kunnen bieden aan mensen die het hard nodig hebben.

Ben je op zoek naar werk?

Wanneer je je klaar voelt om aan het werkt te gaan, en op een basis niveau Engels spreekt, helpen we je graag. Iedereen is welkom, wat je verhaal of achtergrond ook is. Vul je informatie hieronder in en we nemen binnen 48 uur contact met je op.

Ik ben op zoek naar werk

Vacatures voor vluchtelingen?

Zijn vluchtelingen in uw organisatie welkom? Laat het ons weten door onderstaand formulier in te vullen, dan nemen wij binnen 48 uur contact op.

 

Contact Olympia

RefugeeHelp

RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen. Je vindt hier informatie over
veiligheid, zorg, wonen, juridische hulp, onderwijs, werk, activiteiten en huisdieren.

Ga naar RefugeeHelp

Dit doen wij voor werkgevers van vluchtelingen

Olympia Werkvertrouwen is aangesloten bij de Dutch Council for Refugees en heeft twee Oekraiense medewerkers in dienst genomen om vluchtelingen zo goed mogelijk te begeleiden naar en tijdens werk. Samen met onze opdrachtgevers bekijken we de mogelijkheden voor een vluchteling om aan het werk te gaan. Daarvoor bieden wij de volgende dienstverlening: 

  • We bieden taalcursussen in Nederlands en Engels, indien nodig.
  • Wij zetten onze ervaring in om u te adviseren hoe een vluchteling gemakkelijk aan het werk kan. Bijvoorbeeld door werktijden aan te passen. 
  • Wij koppelen nieuwe werknemers aan een collega-buddy op de werkvloer, zodat iemand snel ingewerkt is en zich thuisvoelt.
  • Wij organiseren periodieke evaluatiemomenten tussen opdrachtgever en flexkracht.

Please contact Olympia Werkvertrouwen for advice and support if you have job opportunities for Ukrainian refugees. 

Contact Olympia