Olympia en MVO

Olympia geeft werk betekenis

Olympia is een van de grootste niet-beursgenoteerde arbeidsbemiddelaars van Nederland. Onze organisatie bestaat ruim 50 jaar en heeft meer dan 130 vestigingen in het hele land. Dagelijks bieden wij werk aan ruim 15.000 mensen. Sociaal ondernemen zit in ons dna. ‘Olympia geeft werk betekenis’ is onze belofte. Het is onze drijfveer en de reden van ons bestaan.

Onze overtuiging

Wij geloven dat ieder mens een unieke waarde heeft die via werk tot uitdrukking komt. Ons ideaal is een samenleving waarin iedereen zich optimaal ontwikkelt door werk dat voldoening geeft. Deze overtuiging werkt door in alles wat we doen. Hiermee creëren we economisch succes en maatschappelijke impact voor de huidige samenleving én volgende generaties.

Onze visie  op werk

De manier waarop wij als samenleving de toekomst zien, geeft de toekomst vorm. Wij zien een toekomst waarin werk een betekenisvolle activiteit is waaruit ieder individu voldoening haalt, én een bron van collectief welzijn. Onze rol gaat daarom verder dan het bij elkaar brengen van vraag en aanbod. Die gaat ook over het ontwikkelen en begeleiden van mensen naar werk dat hen voldoening geeft.

Onze purpose en missie

Onze purpose is het leiden van de maatschappelijke transitie naar werk van betekenis. Onze bijbehorende missie is mensen en organisaties te gidsen door de transitie naar werk van betekenis. Want zodra mensen beseffen waarom ze doen wat ze doen, neemt de waarde daarvan toe. Ze ervaren een hoger niveau van welzijn, worden creatiever en zijn meer gericht op ontwikkeling. Ze zijn minder vaak ziek, werken langer en zijn productiever. Als je de betekenis van werk centraal zet, krijg je niet alleen persoonlijke voldoening voor elk individu, maar opgeteld zorgt dat ook voor collectief welzijn.

Sociaal Jaarverslag 2021

Met impact bedoelen wij de waarde die wij, als Olympia, leveren aan de samenleving. Die impact creëren wij samen met onze medewerkers, flexkrachten, opdrachtgevers en alle anderen met wie wij in gesprek zijn. Door met hen voortdurend te werken aan onze purpose ‘het leiden van de maatschappelijke transitie naar werk van betekenis’ zorgen wij voor verhoging van het collectief welzijn. Lees meer over de impact die wij maken op mens, maatschappij en milieu in het Sociaal Jaarverslag 2021.

Contact

Een vraag over Olympia en MVO? Neem contact op met ons via olympia@olympia.nl