Coronavirus: handel zorgvuldig en beperk risico’s

Op deze pagina lees je hoe wij als werkgever met het coronavirus omgaan. We delen hier hoe wij de risico’s op meer besmettingen willen beperken. En wat jij hierin kunt doen. Natuurlijk geven we je ook graag antwoord op vragen die je mogelijk hebt over de invloed die corona heeft op jouw werk.   

1,5 meter op onze vestigingen

Al onze Olympia vestigingen zijn (weer) open en werken volgens de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dat betekent dat we ons op elke vestiging aan de 1,5 meter afstand houden. Het is mogelijk de vestiging te bezoeken, maar alleen op afspraak. Voordat we onze afspraak starten, doen we een bezoekerscheck. We stellen je dan een paar vragen over je gezondheid. Hiermee proberen we het risico op besmetting met corona voor jou en voor anderen zoveel mogelijk te beperken.

Beperk risico's

Het is daarnaast belangrijk de richtlijnen van de Rijksoverheid te volgen: 

  • Was je handen regelmatig en goed.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes. En gooi deze na gebruik weg.
  • Schud geen handen.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, hoesten, verhoging tot 38 graden of koorts. Maak een afspraak voor een coronatest.
  • Houd 1,5 meter (2 armlengtes) afstand van anderen.
  • Werk zoveel mogelijk thuis, als je werk dit toelaat.
  • Vermijd drukte.

Maatregelen

In heel Nederland gelden maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De actuele maatregelen vind je op de website van de Rijksoverheid

Wat betekent dit voor jou en je werk?

We beseffen dat dit gevolgen kan hebben voor jouw werk. Bekijk daarom ook de pagina Meer informatie voor flexkrachten. Daar vind je antwoorden op vragen die je mogelijk hebt. 

Alert blijven 

Houd je in ieder geval aan de richtlijnen van de Rijksoverheid en blijf alert. Dat doen wij ook. Verandert er iets op je werk? Dan zoeken we direct contact met elkaar. 

Tot slot 

Jouw werk is belangrijk. Gezond blijven ook. Juist door zorgvuldig te handelen en risico’s te beperken, zorgen we ervoor dat er zoveel mogelijk mensen aan het werk kunnen blijven. Alvast bedankt voor je hulp daarbij.