Coronavirus: meer informatie voor flexkrachten

Laatste update: 8 november 2021

Vestigingen bezoeken? Maak een afspraak

Onze vestigingen zijn open op afspraak. Kom alleen als je geen gezondheidsklachten hebt. Bekijk de bezoekadressen, telefoonnummers en mailadressen van onze vestigingen.

Algemene informatie over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wil je meer weten over omgaan met het coronavirus en de invloed hiervan op je werk, bekijk dan de veelgestelde vragen op deze pagina. Heb je daarna nog vragen? Neem dan contact op met je contactpersoon van de vestiging.

Veelgestelde vragen en antwoorden - flexkrachten

Wat doe ik als ik gezondheidsklachten heb of in de afgelopen twee weken contact heb gehad met iemand met het coronavirus?

Wees dan extra alert. Kijk op de website van de Rijksoverheid wat je in jouw situatie moet doen. Kom je niet werken? Neem ook contact op met je contactpersoon op de vestiging. Je kan je laten testen op corona. Kijk voor het maken van een afspraak op de website van de Rijksoverheid.

Wat als een huisgenoot of gezinslid last van verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid heeft?

Volg het advies van de Rijksoverheid en blijf thuis. Neem contact op met je contactpersoon op de vestiging.

Wat als ik geen gezondheidsklachten heb?

Dan ga je gewoon naar je werk. Als je leidinggevende jou of ons laat weten dat er iets verandert op je werk, zoeken we direct contact met elkaar. 

Kan ik op jullie vestiging langskomen?

Onze vestigingen zijn open op afspraak. Kom alleen als je geen gezondheidsklachten hebt. Bekijk de bezoekadressen, telefoonnummers en mailadressen van onze vestigingen.

Wat kan ik zelf doen om risico’s op besmetting te verkleinen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wat doe ik als ik denk dat een collega verhoogde risico’s loopt?

Bekijk de informatie op de website van de Rijksoverheid en wijs ook je collega daarop.

Spoor je collega aan te handelen in lijn met die adviezen. Twijfel je of je advies wordt opgevolgd? Meld dit dan bij je contactpersoon bij Olympia en ook bij je leidinggevende bij de opdrachtgever. 

Wat moet ik doen als ik weet dat ik besmet ben?

Blijf thuis, of ga naar huis, en meld je direct ziek bij je opdrachtgever en je contactpersoon op de vestiging. Het ziekmeldingsproces is hetzelfde als bij een ‘normale’ ziekmelding. De GGD bekijkt welke maatregelen nodig zijn.

Hoe kan ik veilig op reis?

Verdiep je vooraf in de risico’s en voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Kijk op nederlandwereldwijd.nl voor meer informatie hierover.

Overweeg je een niet-noodzakelijke reis naar een land waarvoor code oranje of rood geldt? Verdiep je dan goed in de mogelijke gevolgen. Bij terugkomst uit deze landen moet je bijvoorbeeld vaak in quarantaine en kun je dus niet werken.

Hoe kan ik veilig weer aan het werk ná een reis?

De Rijksoverheid adviseert je jezelf te testen na een vakantie of reis in het buitenland, vóór je aan het werk gaat of anderen ontmoet. Ook als je volledig gevaccineerd bent. Welke test je gebruikt hangt af van het land waar je vandaan reist en hoe je reist. Heb je klachten die lijken op corona zoals hoesten of verkoudheid? Dan ga je altijd in quarantaine en maak je een testafspraak bij de GGD. Bekijk wanneer je welke test gebruikt na aankomst in Nederland. Kom je uit een hoog risicogebied? Dan geldt een verplichte quarantaine. Bekijk wanneer je in quarantaine gaat.

Mag een werkgever mij vragen me te laten vaccineren?

De overheid vindt het belangrijk dat een groot deel van de Nederlandse bevolking kiest voor een vaccinatie. Omdat een vaccinatie niet alleen jouzelf beschermt, maar uiteindelijk ook mensen in je omgeving. Thuis en op het werk. Óf je je laat vaccineren tegen het coronavirus, is echter je eigen keuze. Op dit moment mogen werkgevers hun werknemers niet verplichten zich te laten vaccineren. Dat geldt ook voor jou als uitzendkracht. Je leest er meer over op de website van de Rijksoverheid.

Mag een werkgever mij vragen of ik gevaccineerd ben?

De overheid vindt het belangrijk dat een groot deel van de Nederlandse bevolking kiest voor een vaccinatie. Omdat een vaccinatie niet alleen jouzelf beschermt, maar uiteindelijk ook mensen in je omgeving. Thuis en op het werk. Óf je je laat vaccineren tegen het coronavirus, is echter je eigen keuze. Op dit moment mogen werkgevers hun werknemers niet verplichten zich te laten vaccineren. Werkgevers mogen op dit moment wel vragen of je gevaccineerd bent of negatief getest, maar je bent niet verplicht hierop te antwoorden. Dat geldt ook voor jou als uitzendkracht. Werkgevers moeten een goede reden hebben om deze vraag te stellen en een duidelijk plan hebben hoe ze moeten handelen als een werknemer niet gevaccineerd is of de vraag niet wil beantwoorden. Je leest er meer over op de website van de Rijksoverheid

Mag een werkgever mij verplichten om een Coronatoegangsbewijs te laten zien?

De werkgever mag ernaar vragen, maar je bent niet verplicht deze te laten zien.

Mag een werkgever mij toegang weigeren tot het kantoor of werklocatie als ik geen Coronatoegangsbewijs wil laten zien?

De werkgever mag jou geen toegang weigeren als je geen Coronatoegangsbewijs wil laten zien.

Mag een werkgever bij het vrijwillig tonen van mijn Coronatoegangsbewijs de getoonde informatie registreren?

Nee, een werkgever mag deze informatie nergens registreren.

Mag een werkgever mij vragen om mij te laten testen als ik geen Coronatoegangsbewijs wil laten zien om toegang te krijgen tot het kantoor of werklocatie?

De werkgever mag jou in sommige gevallen vragen om een test te doen. Dit moet als doel hebben om de veiligheid op de werkvloer te vergroten. Het verplichten van het doen van een test moet daarnaast noodzakelijk zijn vanwege de aard van het werk. Bijvoorbeeld werk waarbij werknemers fysiek met elkaar samenwerken, zoals distributie- of productiebedrijven of het openbaar vervoer. De werkgever moet hier uiterst voorzichtig mee omgaan. Een werkgever mag een test bijvoorbeeld niet zelf uitvoeren. En hij mag de uitslag van een test nergens registreren. Aan het uitvoeren van de test zijn strenge voorwaarden verbonden.