Coronavirus: meer informatie voor flexkrachten

Laatste update: 26 februari 2021

Wat betekent de invoering van de avondklok voor jou?

Vanaf zaterdag 23 januari geldt de avondklok, tussen 21.00 uur en 04.30 uur. Het is de bedoeling dat iedereen tijdens deze avondklok thuis blijft. Er zijn wel een paar uitzonderingen op deze regel. Eén daarvan is dat als je voor je werk moet reizen op het moment dat de avondklok geldt, of buiten moet werken, je wél buiten mag zijn. Aan politie of handhavers moet je een werkgeversverklaring kunnen laten zien als je tijdens de avondklok buiten bent. Dit kan via je telefoon. Goed om te weten dat als je de verklaring niet bij je hebt, je een boete kunt krijgen en dat misbruik van de verklaring als een misdrijf wordt gezien.

Naast de werkgeversverklaring moet je een persoonlijke verklaring (Eigen verklaring avondklok) kunnen laten zien. Hierin staat waarom je tijdens de avondklok buiten bent. Daarnaast zorg je dat je je identiteitsbewijs bij je hebt. 

Wij doen er alles aan om je zo volledig mogelijk te informeren en ervoor te zorgen dat je de juiste documenten hebt als dat voor jou nodig is. 

Contact vestigingen

Alle reguliere vestigingen van Olympia zijn gesloten. Het is in deze periode niet mogelijk de vestiging te bezoeken. Wij zetten ons werk online voort, dus je kunt gewoon op ons rekenen. Heb je vragen over de gevolgen van de coronamaatregelen voor jouw werk? Neem dan contact op met jouw contactpersoon van de vestiging.

Op sommige locaties van opdrachtgevers is wel een contactpersoon van Olympia aanwezig. In die situaties hebben wij alle nodige voorzorgsmaatregelen genomen om de veiligheid van onze medewerkers en flexkrachten te waarborgen.

Algemene informatie over het coronavirus vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wil je meer weten over omgaan met het coronavirus en de invloed hiervan op je werk, bekijk dan de veelgestelde vragen op deze pagina. Heb je daarna nog vragen? Neem dan contact op met je contactpersoon van de vestiging.

Veelgestelde vragen en antwoorden - flexkrachten

Wat doe ik als ik gezondheidsklachten heb of in de afgelopen twee weken contact heb gehad met iemand met het coronavirus?

Wees dan extra alert. Kijk op de website van de Rijksoverheid wat je in jouw situatie moet doen. Kom je niet werken? Neem ook contact op met je contactpersoon op de vestiging. Je kan je laten testen op corona. Kijk voor het maken van een afspraak op de website van de Rijksoverheid.

Wat als een huisgenoot of gezinslid last van verkoudheidsklachten en koorts (boven 38 graden Celsius) en/of benauwdheid heeft?

Volg het advies van de Rijksoverheid en blijf thuis. Neem contact op met je contactpersoon op de vestiging.

Wat als ik geen gezondheidsklachten heb?

Dan ga je gewoon naar je werk. Als je leidinggevende jou of ons laat weten dat er iets verandert op je werk, zoeken we direct contact met elkaar. 

Kan ik op jullie vestiging langskomen?

Nee, dit is tijdelijk niet mogelijk. Wij zetten ons werk online voort, dus je kunt gewoon op ons rekenen. Heb je hier vragen over? Neem contact op met jouw contactpersoon van de vestiging.

Wat kan ik zelf doen om risico’s op besmetting te verkleinen?

De belangrijkste maatregelen die je kunt nemen, vind je op de website van de Rijksoverheid.

Wat doe ik als ik denk dat een collega verhoogde risico’s loopt?

Bekijk de informatie op de website van de Rijksoverheid en wijs ook je collega daarop.

Spoor je collega aan te handelen in lijn met die adviezen. Twijfel je of je advies wordt opgevolgd? Meld dit dan bij je contactpersoon bij Olympia en ook bij je leidinggevende bij de opdrachtgever. 

Wat moet ik doen als ik weet dat ik besmet ben?

Blijf thuis, of ga naar huis, en meld je direct ziek bij je opdrachtgever en je contactpersoon op de vestiging. Het ziekmeldingsproces is hetzelfde als bij een ‘normale’ ziekmelding. De GGD bekijkt welke maatregelen nodig zijn.

Hoe kan ik veilig op reis?

Verdiep je vooraf in de risico’s en voorzorgsmaatregelen die je kunt nemen. Kijk op nederlandwereldwijd.nl voor meer informatie hierover.

Overweeg je een niet-noodzakelijke reis naar een land waarvoor code oranje of rood geldt? Verdiep je dan goed in de mogelijke gevolgen. Bij terugkomst uit deze landen moet je bijvoorbeeld vaak in quarantaine en kun je dus niet werken.