Van dierenartsassistent naar logistiek medewerker

Wij willen ervoor zorgen dat mensen werk van betekenis kunnen blijven doen. En aansluiting houden op de arbeidsmarkt. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten daarbij te helpen. Daarom boden wij 1.000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zaten, trainingen aan die hen hielpen in de omscholing naar functies waar langdurig meer werk te doen is in de 1,5 meter samenleving.
We vertellen je graag hoe onze flexkrachten deze trainingen hebben ervaren. 

Soms past je opleiding niet bij wie je bent

We spreken met flexkracht Pieter. Hij volgde de MBO-opleiding dierenartsassistent, maar kwam er tijdens zijn stage achter dat het werk als dierenartsassistent toch niet bij hem past. Voor de bezige Pieter was dit werk teveel stilstaan op een plek.  Daarom kwam hij bij Olympia voor een baan die meer bij hem past. Na een gesprek van betekenis was duidelijk waar Pieter energie van krijgt. Hij ging aan de slag bij een logistiek bedrijf waar ze wel van bezige bijtjes houden. Pieter heeft het er erg naar zijn zin: gek doen met collega’s en lekker continu bezig zijn. Hij vindt de dynamiek van het logistieke vak erg interessant. Zijn harde werken en houding valt al snel op en wordt gewaardeerd. Hij krijgt het vertrouwen en mag nieuwe collega’s begeleiden. Dat geeft hem veel energie en trots.

Pieters grote droom

Pieter heeft een grote droom: hij wil dieren helpen in Afrika! Zijn leuke baan bij het logistieke bedrijf helpt hem om dat te realiseren. In september komt zijn droom uit en mag hij in Afrika meelopen met een Engelse dierenarts en ervaren hoe het daar gaat. Maar dan slaat corona toe en stopt het werk voor Pieter en zijn collega’s. Pieter baalt als een stekker, hij heeft het er zo naar zijn zin. Het bedrijf zegt dat hij zeker wordt gebeld als het werk weer hervat kan worden. Maar wanneer is dat? Pieter begrijpt het maar baalt dat hij thuis komt te zitten. Ook het inkomen heeft hij hard nodig voor zijn bestaan in Afrika straks.

1.000 trainingen biedt uitkomst in corona-tijd

Pieter heeft wekelijks contact met Ricardo van vestiging Olympia Veenendaal. Hij kan nog niet terug naar zijn werk. Ricardo biedt Pieter een gratis logistieke training aan om zich verder te ontwikkelen. Pieter vindt het een leuk aanbod om dit interessante vak zo nog beter te leren kennen.

Meer inzicht en begrip door training

De training bevalt goed. Pieter herkent de geschetste situaties en de uitleg erbij geeft hem meer verduidelijking en inzicht. Hij heeft nog meer begrip voor collega’s nu hij weet welke drukte bij de diverse functies komt kijken. Dat heeft hij zich niet altijd gerealiseerd.
Aan deze training heeft hij zeker iets! Voor als hij weer terug kan naar het logistiek bedrijf, of bij andere logistieke bedrijven. En als het in Afrika niets zou worden, dan wil hij weer terug in de logistiek.

Hoop en toekomst

Pieter is hoopvol. Thuiszitten is niets voor hem. De coronamaatregelen worden ondertussen versoepeld. Pieter kan weer aan het werk bij het logistiek bedrijf. Daar heeft hij zin in. Werk waar hij echt zijn wekker voor zet. En daarnaast houdt hij Afrika in het vooruitzicht.
We bewonderen Pieters energie en het feit dat hij zijn droom najaagt. Olympia zal er alles aan doen om daar een bijdrage aan te leveren. Want wat Pieter doet, doet ertoe.