Nicole vergroot haar kans op de arbeidsmarkt en brengt haar nieuwe kennis thuis in de praktijk

Wij willen ervoor zorgen dat mensen werk van betekenis kunnen blijven doen. En aansluiting houden op de arbeidsmarkt. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten daarbij te helpen. Daarom boden wij 1.000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zaten, trainingen aan die hen hielpen in de omscholing naar functies waar langdurig meer werk te doen is in de 1,5 meter samenleving.
We vertellen je graag hoe onze flexkrachten deze trainingen hebben ervaren.  

Een baan met meer quality time

We bellen met flexkracht Nicole. Zij komt oorspronkelijk uit de parfumerie-, en drogisterijwereld. Het werk in een winkel en fulltime op je benen staan, ging fysiek niet meer. Ook wilde ze meer quality time met het gezin door niet meer in de weekenden te werken. Via Olympia werkte Nicole vanaf vorig jaar juli als telefoniste/receptioniste bij een groot bedrijf. Maar deze tijdelijke opdracht hield op in maart dit jaar. Door de coronacrisis is het lastig om weer snel aan de slag te gaan, er is weinig werk en veel concurrentie.

Door training meer kans op een passende nieuwe uitdaging

Nicole is op zoek naar een nieuwe uitdaging, maar heeft haar handen thuis ook vol. Want haar hele gezin, man en twee tieners, zijn ook thuis. Al eerder sprak Nicole met Mieke van vestiging Olympia Veldhoven over dat ze zich wilde ontwikkelen. Een cursus Excel zou ze graag volgen, ook met oog op verhoogde kans op een nieuwe uitdaging.
Ze was blij verrast toen ze werd gebeld door Mieke met het aanbod om mee te doen met de 1.000 gratis trainingen van Olympia. Vol enthousiasme deed Nicole de Excel basistraining, deze ging haar heel goed af. De vervolgtraining draaigrafieken was iets pittiger, maar haar man kon haar erbij helpen. De nieuwe vaardigheden komen Nicole nu al van pas. Haar twee tieners hebben haar hulp ingeroepen voor grafieken voor hun huiswerk. Nicole vindt het erg leuk dat ze daar nu bij kan helpen!

Kijken naar wat er nog meer in je zit

Het vacatures zoeken kost veel tijd. Er wordt steeds gezegd dat kansen klein zijn: weinig banen en veel mensen beschikbaar. Nicole merkt dat er tijdens het solliciteren bijna overal alleen maar naar opleiding wordt gekeken. Ze vindt het fijn dat er bij Olympia ook gekeken wordt naar wat er nog meer in je zit. En het volgen van cursussen, zoals Excel via Olympia, verrijkt haar ervaring en vergroot haar kansen. Het draagt bij aan het opvallen tussen al die medekandidaten waardoor een baan op kantoor dichterbij komt.

Nicoles werk van betekenis 

Werk van betekenis is voor Nicole werk waar zij zich nuttig kan maken en dagelijks met plezier naartoe gaat. Waar ze zich goed voelt, en waardering krijgt van collega’s voor wat ze doet. Dat ze trots kan zijn op haar bijdrage.
Mieke van de vestiging Veldhoven neemt nog regelmatig contact met haar op. Want ook zij is hard op zoek naar een mooie nieuwe uitdaging voor deze bruisende dame. Een uitdaging waar zij haar ervaring en haar unieke eigenschappen tot uiting kan laten komen. Want wat Nicole doet, doet ertoe.