Nathalies weg naar haar droombaan

Wij willen ervoor zorgen dat mensen werk van betekenis kunnen blijven doen. En aansluiting houden op de arbeidsmarkt. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten daarbij te helpen. Daarom boden wij 1.000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zaten, trainingen aan die hen hielpen in de omscholing naar functies waar langdurig meer werk te doen is in de 1,5 meter samenleving.
We vertellen je graag hoe onze flexkrachten deze trainingen hebben ervaren. 

Een nieuw begin in een andere stad

Nathalie is al bijna 10 jaar parttime Postbezorgster en is vorig jaar verhuisd naar Hilversum. Daar kan ze nog steeds als Postbezorgster werken, wat ze heerlijk werk vindt vanwege het lekker buiten zijn en de vrijheid qua tijden indelen. Ze geniet van de praatjes met mensen die haar aanspreken op straat. Maar ze wil naast haar baan als Postbezorgster nog wat extra werk gaan doen. Daarom schrijft ze zich in bij Olympia, bij Carolien van vestiging Olympia Hilversum. Carolien gaat met haar het gesprek van betekenis aan.

Door haar broer ontdekte Nathalie wat haar droombaan is

Ze bespreken de mogelijkheden en de passie van Nathalie. Uit het gesprek komt de droom van Nathalie naar voren. Ze wil graag mensen met een beperking rondrijden naar scholen en dagbesteding. Deze droom komt voort uit het feit dat haar broer een beperking heeft en naar verschillende scholen gereden moet worden. Nathalie vindt de sfeer en de voldoening van dat werk heel fijn. Het past goed bij wie ze is, een echt mensen-mens dat zich graag inzet voor anderen. Ze is bezig haar rijbewijs te halen, dus we bespreken de andere mogelijkheden die nu goed bij haar passen, zoals een baan in de thuiszorg. We regelen deze nieuwe uitdaging. Nathalie start vol enthousiasme.

Zekerheid weg door coronacrisis 

Dan ontdekt Nathalie dat ze het eigenlijk toch niet prettig vindt in de thuiszorg en besluit te stoppen. Ze voelt zich teveel in andermans privé-situatie betrokken. Na een gesprek met Carolien wordt er een nieuwe match gemaakt op onder andere bedrijfscultuur en de veelzijdigheid van de functie. Nathalie gaat enthousiast aan de slag als magazijnmedewerker bij een gezellig bedrijf dat speciale kattenbakken en attributen maakt.

Ze werkt daar een half jaar met veel plezier totdat de corona crisis toeslaat. Het wordt stiller in het magazijn en Nathalies werk stopt. Haar wens om bij dit bedrijf te blijven en de vastigheid ziet ze in rook opvliegen. Ze kan terugkomen op oproepbasis, maar dat wil Nathalie niet. Ze stort zich vol op ander werk zoeken dat haar meer zekerheid biedt. De logistieke sector vindt ze nog steeds erg leuk.

1.000 trainingen biedt verbreding van haar logistieke kennis en taken

Wanneer Nathalie een mail van Carolien ontvangt met de vraag of ze mee wil doen aan de 1.000trainingen-actie grijpt ze de kans aan. Ze kiest voor de training Logistiek medewerker. Ze wil haar kennis verbreden en hoopt door de training straks nog meer taken op te mogen pakken dan die ze in het magazijn mocht doen. Glansrijk haalt ze haar certificaat.

Toewerken naar haar werk van betekenis

Nathalie wil voor nu graag weer een baan in de logistiek, we zijn druk bezig met de juiste match te maken voor haar. Maar haar uiteindelijke werk van betekenis ligt, zoals gezegd, ergens anders. Zodra ze haar rijbewijs heeft gehaald komt deze wens dichterbij. We willen Nathalie vanuit Olympia graag ondersteunen om deze mooie droom te bereiken. Want wat Nathalie doet, doet ertoe.