Gemotiveerde Romeo kreeg door de 1000-trainingen zijn gewenste baan

Wij willen ervoor zorgen dat mensen werk van betekenis kunnen blijven doen. En aansluiting houden op de arbeidsmarkt. Juist in tijden van crisis is het aan ons de taak flexkrachten daarbij te helpen. Daarom boden wij een tijdje terug 1.000 flexkrachten, die noodgedwongen thuis zaten, trainingen aan die hen hielpen in de omscholing naar functies waar langdurig meer werk te doen is in de 1,5 meter samenleving.
We vertellen je graag hoe Romeo deze trainingen heeft ervaren. 

Een nieuwe start na zijn avontuur in Canada

Romeo volgt de studie International Bachelor History in Rotterdam. Vanuit zijn studie was Romeo geselecteerd voor een uitwisselingsprogramma. Hij mocht een half jaar naar Western University in Canada. Hij pakte deze kans met beide handen aan en vol enthousiasme ging levensgenieter Romeo het avontuur aan. Na een half jaar kwam Romeo dit jaar weer terug in Nederland. Hij was op zoek naar een bijbaantje voor naast zijn studie, zoals hij dat ook voor zijn vertrek had gehad. Romeo zag onze vacature voor Klantcontactcentrum medewerker bij de gemeente Haarlem en solliciteerde.

Verder kijken dan alleen maar het cv

Al een uur later belde Jan Willem van Olympia Haarlem hem. Dat gaf Romeo een heel fijn gevoel. Het gesprek met Jan Willem verliep prettig en het gaf Romeo veel duidelijkheid. Tijdens het gesprek kwam naar voren dat 22-jarige Romeo een echte denker is en graag al naar de toekomst kijkt. Hij zoekt ‘serieus werk’, waarin hij zich persoonlijk kan ontwikkelen en waar hij voor zijn verdere loopbaan ook wat aan heeft. Ervaring opdoen in de ‘volwassenen-wereld’ zoals hij dit zelf noemt. Het liefst wil Romeo uiteindelijk gaan leven en werken in het buitenland, bijvoorbeeld voor een internationale organisatie zoals de United Nations. Ook kwam naar voren dat Romeo erg gedreven is om bij een gemeente te werken. De diversiteit van zaken waar gemeentes mee te maken hebben heeft zijn interesse. Ook sluit het aan bij zijn interesse in bestuurskunde. Hij zoekt in zijn werk naar een verdieping. Romeo heeft nog geen ervaring bij gemeentes maar valt erg op door zijn hoge gedrevenheid. Omdat we bij Olympia motivatie en drijfveren belangrijker vinden dan alleen het cv besluit Jan Willem Romeo voor te stellen bij de gemeente Haarlem.

1.000 trainingen zorgt dat Romeo zijn gewenste baan krijgt

Om Romeo goed voorbereid op gesprek te laten gaan biedt Jan Willem hem de gelegenheid om via de 1.000trainingen-actie een gratis training medewerker Klantcontactcenter te volgen. De gemeente is enthousiast over Romeo. Ze zien dat hij welwillend en geïnteresseerd is en tijd investeert om zich verder te verdiepen in het vak. Romeo krijgt zijn gewenste baan en is ontzettend blij.

Romeo kan zich persoonlijk ontwikkelen en is helemaal in zijn element

Romeo heeft het helemaal naar zijn zin bij de gemeente Haarlem en helpt de inwoners bij al hun vragen en problemen. Dat doet hij vanuit het kantoor van de gemeente. Dat vindt hij heerlijk, want de afgelopen maanden was hij alleen maar thuis aan het studeren vanwege de coronacrisis. Binnenkort starten zijn colleges weer. Dan kan hij naast zijn studie voor twee dagen per week bij de gemeente blijven werken. Hij heeft het super naar zijn zin en heeft al snel gemerkt hoeveel hij kan leren bij de gemeente. Dat vindt hij prettig voor zijn persoonlijke ontwikkeling en groei. Hij leert van de ervaringen van collega’s om hem heen en voelt zich er gewaardeerd.

Jan Willem belt hem nog regelmatig om te vragen hoe het gaat. Dat maakt het voor Romeo een stuk persoonlijker en hij waardeert het gebaar vanuit Olympia. Door de coronacrisis hebben ze elkaar nog niet in persoon kunnen ontmoeten. Toch is er door deze gesprekken een fijne band ontstaan. We zijn blij dat we kunnen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling van deze mooie denker met werk van betekenis. Want wat Romeo doet, doet ertoe.