Voor een succesvolle match tussen een medewerker en een baan zijn veel zaken van belang. Werkgevers selecteren hun (tijdelijke) medewerkers traditioneel op zogenoemde harde criteria, zoals opleiding en diploma's. Maar in een wereld die snel verandert en waarin kennis overal beschikbaar is, blijken die steeds minder vaak een goede voorspeller voor toekomstig succes in een baan. Om ook in de toekomst, waarin talent steeds schaarser wordt, verzekerd te zijn van de juiste persoon op de juiste plek, hanteert Olympia een bredere visie.

Zachte criteria, zoals motivatie, gedrag en persoonlijke overtuigingen, zijn steeds belangrijker. De beste match ontstaat wanneer de zachte waarden van de medewerker perfect passen binnen de cultuur van het bedrijf. En in een cultuur die werknemers in staat stelt het beste uit zichzelf te halen, kan talent excelleren. Alleen een medewerker die met plezier en voldoening zijn werk doet, kan duurzaam een succesvolle bijdrage leveren aan de doelstellingen van de organisatie.

Inzicht in de zachte criteria van een persoon en een bedrijf zijn dus essentieel. Waarvoor komt de medewerker zijn bed uit? Wat drijft de organisatie, als onderneming en werkgever? Het antwoord op die vragen kan een belangrijke bijdrage leveren aan de beste match tussen kandidaat, baan en bedrijf.

Krachtvelden

Olympia brengt door middel van een korte test krachtvelden in beeld. Een krachtveld omvat een verzameling van gedragingen die gericht zijn op het bereiken van een bepaald doel, effect of resultaat. Binnen een krachtveld kan het gedrag variëren, maar het resultaat is min of meer gelijk. In deze test onderscheiden we vijf krachtvelden: 

• Persoonlijke kracht: het vermogen om zich snel aan te passen aan wisselende situaties en omstandigheden
• Stuurkracht: het vermogen personen en situaties doelgericht (bij) te sturen
• Slagkracht: het vermogen om snel en daadkrachtig op te treden om bepaalde doelen te bereiken
• Sociale kracht: het vermogen om contacten te leggen en relaties te onderhouden op verschillende niveaus
• Denkkracht: het vermogen om op basis van cognitieve kracht zaken te doorgronden

Met de uitkomst gaan we in gesprek met onze kandidaten en klanten en bekijken we welke kracht belangrijk is voor de baan.
Zo werken we samen aan de beste match. Voor een werkgever vinden we de beste (tijdelijke) medewerk(st)er, voor de medewerk(st)er de baan die perfect past en hem/haar als persoon verder brengt. En dát maakt het verschil.

Doe zelf de test

Doe ook zelf de Krachtmeting of laat uw afdeling de Krachtmeting doen. Klik hier voor de online test. U ontvangt de uitslag direct in uw mailbox in de vorm van een compacte rapportage. Olympia neemt contact met u op om de uitkomst gezamenlijk door te nemen en eventuele vragen te beantwoorden. Wilt u samen met een van onze vestigingsmedewerkers de test doorlopen en direct feedback ontvangen? Neem dan contact op met uw dichtstbijzijnde vestiging. Wij helpen u graag.

 


Meer nieuws