Wat je vooral niet moet plaatsen op social media!

Je bent op weg om die leuke baan te bemachtigen en trekt alles uit de kast om zo goed mogelijk voor de dag te komen. Goede sollicitatiebrief, check, gepaste outfit, check. Maar wacht, je social profielen kunnen wel wat aandacht gebruiken. Minstens een kwart van de werkgevers checkt profielen van kandidaten op Facebook Twitter en Instagram voor ze overwegen om je aan te nemen.

Wat kan je beter achterwege laten:

(Te veel) alcohol
Een leuk feestje gevierd en een iets te gezellige foto geplaatst? Iedereen geniet mee, ook je potentiële nieuwe werkgever die helaas een verkeerde indruk van je kan krijgen.

Taalfouten
Let naast je sollicitatiebrief ook in je posts op taal en spelling. Je CV en brief bevatten wellicht geen fouten, maar een net iets te snel verstuurde tweet misschien wel. Ziet je werkgever dat, dan staat het toch slordig en dat is jammer.

Je huidige baan afbranden
Niet naar je zin op je huidige werk? Houd je mening dan voor je in een gesprek en blijf neutraal. Doe je dat niet dan komt het negatief over. Niet netjes naar je huidige manager en je toekomstige werkgever.

Géén social posts
Geen social mediaprofiel of er nooit wat opzetten is in de digitale cultuur anno nu ‘not done’. Heb je soms iets te verbergen of ben je niet van deze tijd? Je hoeft niet op álle kanalen aanwezig te zijn, maar een LinkedIn-profiel is voor je zoektocht naar een baan een must!.

Bron: Marie Claire