Storytelling, de manier om op te vallen met je sollicitatie!

Vertel je verhaal!

Eén functie en tientallen kandidaten, hoe val je dan op? Wijk eens af van de standaard en verras! Wat is jouw verhaal? Gebruik ‘storytelling’ om jezelf op de kaart te zetten.

Solliciteren, uiteraard wil je opvallen en je eventueel toekomstige werkgever verrassen zodat hij direct weet dat hij niet verder hoeft te zoeken en zijn kandidaat al heeft gevonden. Maar een te creatieve aanpak kan ook verkeerd uitpakken want solliciteren is een serieuze zaak, toch?

Er zijn net als jij meer kandidaten op zoek naar een leuke baan en zij zijn net als jij enthousiast, hard werkend en bereid om zich voor 200% in te zetten. Tijd om er tussenuit te springen!

Storytelling, het woord zegt het al: verhalend schrijven. Op een eigen, verhalende en memorabele manier laten zien wie je bent en wat je een nieuwe werkgever te bieden hebt. Door je brief volledig in dialoogvorm te gieten en vol met anekdotes over je leven en persoonlijkheid te zetten laten zien waarom jij aan de functie-eisen voldoet. De kans is groot dat je opvalt en je eerste mijlpaal bereikt, je hebt de aandacht.

Nu op naar een uitnodiging voor een gesprek!

Bron: NRC